2024. április 27., szombat

Újabb sportberuházások

Vanja Udovičić ifjúsági- és sportminiszter tegnap Nagybecskereken újabb sportberuházások megvalósításáról beszélt. Mint mondta, a Béga-menti város nagy sporthagyományokkal büszkélkedhet, de ma is a fiatal sportolók városa. A létesítményeiben évről évre jelentős sportrendezvényeket tartanak. Nem véletlen, hogy a város költségvetésének a nyolc százalékát a sportra fordítják, hiszen eredményes.

A miniszter hangsúlyozta a helyi önkormányzattal való kiváló együttműködést, amelynek köszönhetően 14 közös projektumot valósítottak meg az ifjúságpolitika terén. Mint mondta ezen a téren tovább folytatják az együttműködést. Ezeknek a projektumoknak pedig az az elsődleges célja, hogy a sportba minél több fiatalt bekapcsoljanak, hogy ezáltal is az adott környezethez kötődjenek, és ott is maradjanak. Szerinte nagyon fontos az iskoláskorú gyerekek sporttevékenysége. Ebből a szempontból a minisztériumnak az a célja, hogy 200 ezer iskolás gyerek sportoljon és újabb sportbajnokok kerüljönek ki közülük.

A miniszter megdicsérte a vízi sportok terén kifejtett tevékenységet, hiszen a nagybecskereki uszoda reggel 7-től este 11-ig foglalt. Mintegy ötszáz fiatalt ölel ez a sportág. Ezért szerinte szükséges az uszoda felújítása, illetve a szabadtéri úszómedence egy részének a lefedése. Hosszútávon egy olimpiai méretű medencére is szükség van.

A miniszter két kézilabdakapuval, két kosárlabdapalánkkal és 40 labdával ajándékozta meg az Október 2-a Általános Iskolát.