2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Nápolyi életjel

A Napoli meglepte a listavezetőt (Fotó: Beta/AP)

A Napoli meglepte a listavezetőt (Fotó: Beta/AP)

Miután az Inter csak 1:1-es döntetlent játszott a Cagliarival a Serie A hétvégéjén, a Juventus előtt adott volt a lehetőség, hogy növelje előnyét a tabellán, ám az Öreg Hölgy meglepetésre 2:1-re kikapott a Napolitól. A szinte romokban heverő nápolyiak utolsó öt meccsükből hármat elveszítettek, így Gattuso csapatának előzetesen nem jósoltak sok esélyt. A párharc első félideje gól nélküli döntetlennel zárult, a szünet után azonban Zieliński jókor volt jó helyen, és hét méterről a kapuba lőtte a kipattanó labdát. Sarri hiába küldte pályára Douglas Costát és Bernardeschit, a játék képe nem változott jelentősen. A 86. minutumban Callejón beadását Insigne kapásból bombázta Szczęsny hálójába, s bár Cristiano Ronaldo a rendes játékidő végén szépíteni tudott, a listavezető hoppon maradt. Az olasz bajnokság leginkább várt mérkőzése a római városi derbi volt, ahol az 1:1-es remivel megszakadt a Lazio 11 bajnoki meccses győzelmi sorozata. A Roma még az első félidőben vezetést szerzett Edin Džeko révén, de Acerbi hamar válaszolt a találatra. A második félidőben inkább a szabálytalanságok jellemezték a rangadót: a játékvezető összesen hat sárga lapot osztott ki, ebből ötöt a szünet után.

A La Liga 21. fordulójának zárómeccsét a Valladolid és a Real Madrid játszotta. Zidane gárdája nem élete formájában lépett pályára, de a királyiak nagy nehezen kiharcolták a győzelmet. A mindent eldöntő gól a 78. percben született Nacho fejeséből. A fővárosi csapat – a Barcelona valenciai vereségének köszönhetően – a spanyol bajnokság élére állt.

Angliában az FA-kupa tizenhatoddöntőjében a két manchesteri egyesület összesen 10 gólt rúgott: a City 4:0-ra legyőzte a Fulhamet, a United pedig 6:0-ra verte a harmadosztályú Tranmere-t. A tartalékosan felálló Liverpool bár 2:0-ra vezetett, végül csak 2:2-es eredményt ért el a Shrewsbury otthonában, így Jürgen Kloppék visszavágóra kényszerülnek.