2024. április 27., szombat
VÍZILABDA – XXXIV. EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország a bronzért játszhat

Forrt a víz a magyar–spanyol összecsapáson (Fotó: MTI)

Forrt a víz a magyar–spanyol összecsapáson (Fotó: MTI)

A magyar női vízilabda-válogatott 11:10-re kikapott Spanyolországtól a budapesti vízilabda-Eb elődöntőjében, így Hollandiával mérkőzhet a harmadik helyért. Szorosan indult a mérkőzés, óriási fizikai csatát vívott a két együttes, amiben a spanyolok valamelyest eredményesebbek voltak. Az idő elteltével sikertelenül végződött minden magyar akció, miközben hátul még két gólt kaptak. Két perccel a lefújást megelőzően egy Keszthelyi-ejtés, majd egy Leimeter-bomba még életben tartotta a reményeket (11:9), majd 50 másodpercnél újabb magyar találat még szorosabbá tette a mérkőzést. Az utolsó támadás azonban nem hozott újabb gólt, így Magyarország a bronzéremért játszhat.

Az elődöntő másik mérkőzésén 4:2-es orosz vezetést követően a hollandok a második félidőben fordítottak, 6:4-re elhúztak, ám az oroszok a hullámvölgyet követően is fel tudtak zárkózni. A 6:6-os egált követően mindkét oldalon beakadt még egy-egy gól, de a rendes játékidőben nem született döntés. A ötméterespárbajban az oroszok sokkal magabiztosabbak voltak, 11:10-re nyertek, s elsőként jutottak be a fináléba.

Ma a legjobb négy összecsapásaival folytatódik a férfitorna érdemi része is, 17.30-kor rendezik a Spanyolország–Horvátország, 19 órakor pedig a Montenegró–Magyarország találkozót. Szerbia az 5–8. helyért 16.00-kor ugrik vízbe, ellenfele Görögország lesz.