2024. április 26., péntek
NBA

A döntő pillanatok embere

Hosszabbítás után diadalmaskodott a Golden State parkettjén (131:134) a Denver. A nyugati főcsoportban második Nuggets (29/12) 19 pontos lemaradásból (72:53) küzdötte vissza magát a meccsbe (113:113), a diadalban ismét főszerepet kapott Nikola Jokić. A zombori – aki idén már három mérkőzést nyert meg az utolsó pillanatokban behulló kosarával – most sem ijedt meg a felelősségtől, és 8 másodpercnél vállalta magára az egyenlítő dobást. A házigazda még a ráadás utolsó percében is nyílttá tette a mérkőzést, de végül a vendégek örülhettek. A második félidőre belendülő Joker 23-12-8-as mutatóval zárt. A vendégeknél egyébként három kezdőember, Murray, Millsap és Harris is hiányzott sérülés miatt, Jokićék ennek ellenére voltak versenyképesek, a szerb mellett most Barton (31) és Beasley (27) volt a fő pontgyáros. A nemrég még szebb napokat látott Warriors a szezonkezdet óta sérült Klay Thompson és az október végén csuklótörést szenvedő Steph Curry hiányában 9/34-es mutatóval ligautolsó.

A Los Angeles Clippers Kawhi Leonard (31) vezetésével simán verte az Orlandót (122:95), míg keleten a ligaelső Milwaukee főcsoportdöntőnek is beillő derbit nyert a Boston ellen, csak látszólag szoros eredménnyel (128:123). Antetokounmpóék (32-17-7) folyamatosan bőven kétszámjegyű különbséggel, egy pillanatban 27-tel (58:31) vezettek, a Celtics csak az utolsó két percben jött tíz ponton belülre, valós győzelmi esély nélkül.

SZABADKA

Bjelica helyett Ivić

Edzőváltás történt a szabadkai Spartacus kosárlabdázóinál, miután a vezetőség és az eddigi vezetőedző, Slobodan Bjelica közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással. A II. liga 8. helyén álló csapat régi-új vezetőedzője Blagoje Ivić lett, aki az őszi idényben az I. ligás Verbász női csapatát vezette. A 2019/2020-as idényben a szabadkai csapat állandó káderproblémákkal küzd, ezért az elvárt eredmények eddig elmaradtak. A régi-új edző a hétvégén Begaszentgyörgyön mutatkozik be, ahol a Spartacus és a Sveti Đorđe csapata csap össze a II. liga 14. fordulójának keretében.