2024. május 10., péntek

Városi támogatás az oktatási intézményeknek

Az újvidéki önkormányzat az idén összesen 783.171.078 dinárral támogatja a város általános és középiskoláinak felújítási, illetve rekonstrukciós munkálatait. A városi támogatásból az általános iskolák számára 173.319.078 dinár jut, míg a középiskolák 609.852.000 dinárt kapnak.

A város az idén csaknem 800 millió dinárral támogatja az általános és középiskolákat (Dávid Csilla felvétele)

A város az idén csaknem 800 millió dinárral támogatja az általános és középiskolákat (Dávid Csilla felvétele)

Az általános iskolák közül a legtöbb pénzt az Ivan Gundulić iskola kapja, a város 70 millió dinárt szánt az objektum emeletének a megépítésére, valamint a földszinti rész rekonstrukciójára.

A Đorđe Natošević Általános Iskolában (felvételünkön) felújítják a vízvezeték-hálózatot, a villanyvezetékeket és a fűtésrendszert. Ezekre a munkálatokra a városi költségvetésben 28.184.863 dinárt irányoztak elő.

A Nikola Tesla Általános Iskolában belső felújításokat végeznek, valamint elvégzik a homlokzat szigetelését az oktatási intézmény energiahatékonyságának növelése érdekében, erre a célra 23.616.000 dinárt kaptak az önkormányzattól.

A futaki Miroslav Antić Általános Iskolában 12 millió dinárból rekonstruálják az épület homlokzatát.

Az Első Vajdasági Brigád, a Kosta Trifković és a Jovan Popović Általános Iskolákban új klímaberendezéseket, hordozható számítógépeket és konyhafelszerelést vásárolnak. Ezekre a költségekre a városi büdzsében 1.200.000 dinárt irányoztak elő – olvasható a Dnevnik napilapban.

A Dušan Radović Általános Iskolában a tornaterem fűtésére két gázkazánt szereztek be, ezt a befektetést az önkormányzat 8.700.000 dinárral támogatja. Az általános iskolák oktatási, tudományos, sport és kulturális tevékenysége során használt felszerelésre a városi büdzsében 8.100.000 dinárt láttak elő.

Az előző évekhez hasonlóan, az idén is a limáni Balett- és Zeneiskola megépítésére szánja a legtöbb pénzt az önkormányzat, összesen 488.273.000 dinárt. Ebből az összegből fizetik ki a projektumtervezetet, valamint a berendezés egy részét. A Svetozar Marković Gimnázium homlokzatát 6 millió dinárból rekonstruálják, az Isidora Sekulić Gimnázium épülete pedig még egy emeletet kap, a munkálatok és a projektumtervezet összköltségét 107.867.000 dinárra becsülik.

A középiskolák oktatási, tudományos, sport és kulturális célokra használt felszerelésére a városi önkormányzat 6 millió dinárt irányozott elő a költségvetésből.