2024. április 27., szombat
TEREMFOCI – ADA

A Bemix nyerte meg a tornát

A trebinjei Bemix csapatának győzelmével ért végett a felnőttek kategóriájában vasárnap Adán a 24. téli teremfocikupa, a Balog Béla-emléktorna. A tornát december 22-étől tartották meg az adai sportcsarnokban a községi sportszövetség szervezésében, Ada község önkormányzatának fővédnökségével. Az emléktorna vasárnapi döntőjében telt ház előtt a Bemix 3:0-ra nyert az óbecsei Čajkini asovi csapata ellen. A Bemix játékosai kezdték eredményesebben a mérkőzést, mivel néhány perc után megszerezték a vezetést, amelyet hatékony védekezéssel az összecsapás végéig megőriztek, sőt növelni is tudták előnyüket. Az óbecsei gárda az egész mérkőzésen folyamatosan támadott, és igyekezett kiegyenlíteni, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, sőt a második játékrészben büntetőt is hibáztak. A bronzmeccsen a moholi Linda pékség csapata magabiztosan, 6:1 arányban nyert a magyarkanizsai Bucko Trans ellen.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen Balog Róbert, az egykori kapus Balog Béla, az emléktorna névadójának fia és Körtvélyesi Tícián, a szervezőbizottság elnöke adta át díjakat a dobogós csapatoknak, valamint a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet és a 10 000 dináros különdíjat Zoran Čurčić (Bemix) vehette át. A legjobb játékosnak Albert Lekajt (Linda pékség) választották meg, valamint öt találattal Stefan Morović (Linda pékség) lett a torna gólkirálya. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinár volt, a második helyezetté 50 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 30 000 dináros jutalomban részesült. A negyven év feletti veteránok kategóriájában az első helyen ismét az adai Fausto Restaurant csapata végzett, amely 25 000 dináros pénzdíjban részesült. A pioníroknál az első helyet a Bácska Topolya szerezte meg, amelyben a TSC-ben játszó adai gyerekek szerepeltek néhány topolyai focistával kiegészülve.

A szervezők végül elégedettek voltak a torna színvonalával, állításuk szerint kiváló focit játszó csapatok léptek pályára. A felnőtt korosztályban, ahol kizárólag aktív, futsalos és nagypályás focisták szerepeltek, 16 csapatra volt korlátozva a részvétel. A csapatok számára négy négyes csoportban zajlott az alapszakasz, majd a nyolc továbbjutó kieséses rendszerben folytatta a versenyt.

Az idei tornán már kiváló futballt játszó csapatok jelentek meg a tornán Belgrádtól Szabadkáig, köztük egy külföldi illetőségű, trebinjei együttessel. A nézők a színvonalas focit láthattak, és minden mérkőzés a végsőkig kiélezett, bizonytalan kimenetelű volt, legtöbbször a mérkőzések legvégén dőlt el a továbbjutó kiléte és az eredmény is” értékelte az idei emléktornát Berec Csaba, a helyi sportszövetség elnöke.