2024. április 20., szombat

Sportközpont épül Veterniken

A peremvárosi falvak irányában is bővül Újvidék

Az önkormányzat közszemlére bocsájtotta a veterniki területrendezési tervet, amely a peremvárosi településen új sportközpont, iskola, lakóépületek és piac építését látja előre a közeljövőben.

A Veternikre vonatkozó legújabb területrendezési terv nagyrészt az Ivo Lola Ribar, a Knini és a Koledarska utcák közötti területre vonatkozik, mivel ez a legnagyobb rendezetlen terület ezen a peremvárosi településen. Egy 16,5 hektárnyi területről van szó, amelyen a tervek szerint lakóépületeket, óvodát, általános iskolát, sportközpontot és parkot szeretnének építeni.

A Veternikre vonatkozó területrendezési tervet december 31-étől január 14-éig bocsájtották közszemlére, az önkormányzati szervek ez alatt az idő alatt várják a panaszokat és az ötleteket. A területrendezési terv a Vuković Commerce 2015 vállalat kezdeményezésére készült el, amely szoros kapcsolatban áll Dragoslav Vuković üzletemberrel, ugyanis ő az egyik tulajdonosa azoknak a földterületeknek, amelyeken a szóban forgó építkezéseket tervezik – olvasható a 021.rs hírportálon.

Abban ez esetben, ha elfogadják a területrendezési tervet, többek között két-háromemeletes lakóépületek épülhetnek itt. – A lakóépületek megépítésére prioritásként tekint a projektum, mivel Veterniken nagy szükség van ezekre az objektumokra a település fejlődésének szempontjából. A lakóépületek létrehozását a település szükségleteihez mérten realizálják – olvasható a tervdokumentációhoz mellékelt szövegben.

A projektumtervezet szerint az említett területen a főútvonalak mellett fásítást terveznek, ezenkívül játszótereket és sportolásra alkalmas pályákat is kialakítanak. A lakóépületek és a piac közötti területet díszcserjével és fákkal ültetik be.

Veternik lakói tehát január 14-éig küldhetik el írásban megjegyzéseiket, ötleteiket a területrendezéssel kapcsolatban a Munkás utca 2. alatt székelő Városi Urbanisztikai és Építészeti Hivatal (Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove, Radnička 2.) címre.