2024. április 27., szombat

Kecmanović legyőzte Tsongát és Fucsovicsot!

Miomir Kecmanović nagyszerűen játszik a dohai 250-es tornán. A 20 éves szerbiai tegnap a negyeddöntőben két játszmában múlta felül Fucsovics Mártont, és bejutott az elődöntőbe, amelyben a RubljovHerbert mérkőzés továbbjutójával játszik.

Szoros meccsnek indult, hisz az elején breaket váltottak, 2:2 után azonban Kecmanović teljes fölényt harcolt ki, zsinórban ötször nyerte el a magyar adogatását, mindössze 57 perc alatt nyerte meg az eső miatt másfél órát késett meccset, és az új pontokkal feljött a ranglista 53. helyére.

Szerdán este két meglepetéssel zárult a dohai torna műsora. Nem várt módon a fiatal francia Corentin Moutet legyőzte a kanadai Miloš Raonićot, előzőleg azonban Kecmanović javított a szerbiaiak aznapi mérlegén. Miután ugyanis Györe László és Filip Krajinović – a papírformának megfelelően – kikaptak Pierre-Hugues Herbert-től és Fernando Verdascótól, Kecmanović kivágta a rezet, két játszmában verte a 3. helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongát.

Az ATP-kupán tegnap Ausztrália és Oroszország harcolta ki az elődöntő jogát. A vendéglátók drámai csatában verték a briteket, a páros döntő rövidítésében 18:16 volt az eredmény, az oroszok pedig színvonalas egyéni meccseken szereztek behozhatatlan előnyt az argentinok ellen. A négy között Ausztrália a Spanyolország–Belgium, Oroszország pedig az éjfélkor kezdődött Szerbia–Kanada mérkőzés továbbjutójával játszik.