2024. április 27., szombat

Aprítsuk össze a karácsonyfát!

Az elhasznált fenyőfákat a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat munkatársai a háztartási szeméttel együtt szállítják el

A karácsonyi és újévi ünnepeknek vége. A hagyomány szerint pedig a karácsonyfát vízkeresztkor szokás lebontani. De vajon mit tegyünk az elhasznált fenyőfával? Erről kérdeztük Nikola Jovičićot, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat tervezési és fejlesztési munkacsoportjának vezetőjét, aki elmondta, hogy a közvállalat a karácsonyfák elszállítására nem szervez külön akciót.

(Fotó: Kabók Erika)

(Fotó: Kabók Erika)

– Az elhasznált karácsonyfákat a háztartási szeméttel együtt szállítjuk el. Arra szeretnénk megkérni a polgárokat, hogy a fákat aprítsák össze, és úgy tegyék bele a szemetesládába. Ne hagyják ott a szemetesláda mellett egészben a karácsonyfát – kérte a szabadkaiakat Nikola Jovičić.

A munkacsoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy munkatársai egyelőre nem vették észre, hogy nagyobb mennyiségben megjelentek volna a fenyőfák a szemetesekben. Erre az elkövetkező hetekben számítanak, főleg pravoszláv újév után.