2024. április 27., szombat

Tamarának hívják a község első kisbabáját

Lőrinc Csongor, Zenta községi tanácsának egészségügyért felelős tagja,  dr. Csáki Beáta, a kórház igazgatója Tamarával, Rózsa Krisztina és Czegledi Rudolf polgármester (Rúzsa Mária felvétele)

Lőrinc Csongor, Zenta községi tanácsának egészségügyért felelős tagja, dr. Csáki Beáta, a kórház igazgatója Tamarával, Rózsa Krisztina és Czegledi Rudolf polgármester (Rúzsa Mária felvétele)

Szombaton Zenta község polgármestere is meglátogatta a község területén ebben az évben született első kisbabát és édesanyját. A 4800 grammal és 56 centiméterrel világra jött Tamara Rózsa Krisztina második gyermekeként  látta meg a napvilágot január 3-án, éjjel fél kettőkor. A találkozó során Ceglédi Rudolf, a község polgármestere kifejezte jókívánságait és emlékeztetett, hogy az önkormányzat évente anyagi szempontból is támogatja a gyerekvállalást, és kifejezte örömét, hogy az elmúlt években a szülők egyre gyakrabban vállalnak több gyermeket. A zentai önkormányzat egyébként minden évben 30 ezer dinár támogatja a község újszülöttjeit, azzal, hogy az év első babája ennek kétszeresét kapja. Az anyagi támogatás mellett Tamarának egy ajándékcsomaggal is kedveskedtek a községi elöljárók, ebben játékok, babakelengye és olyan kozmetikai szerek voltak, amelyek az első hónapban szükségesek a kisbaba számára.

A múlt évben  763 gyermek, 396 fiú és 367 lány, született a zentai kórházban – nyilatkozta  dr. Csáki Beáta, a kórház igazgatónője, aki elmondta azt is, hogy az új esztendőben eddig hat újszülött látta meg a napvilágot, s bíznak abban, hogy a idén a tavalyinál is több gyermek születik a község területén.