2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Bjelica denveri bánata

NBA

120:115-re győzött a Denver a Sacramento ellen a tengerentúli kosárlabda-elitbajnokság múlt éjjeli „szerb” derbijén. Nikola Jokićék a papírformának megfelelően az összecsapás nagyobb részében kontrollálták az eredményt, és a hajrára fordulva nem volt kétséges győzelmük. A zombori az elmúlt néhány meccshez képest kisebb szerepet vállalt (17-8-4), nem úgy a túloldalon Nemanja Bjelica, aki szezonja egyik legjobb teljesítményét produkálta, 7 kísérletből 5 triplát bevágott, és a meccs kimagasló legjobbjaként 27 pontot termelt, de ez sem volt elég a szokásosan kiegyensúlyozott csapatteljesítményű Nuggets ellen. Talán épp néhány Bogdanović-pont hiányzott a meglepetéshez, a másik sacramentói szerb 7 ponttal zárt. Az est legnagyobb derbijén a Lakers 108:95-re verte a Dallast, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy a taviak 19 ponton és 0/6-os triplamutatón tartották Luka Dončićot. A nyugati éllovast Anthony Davis vezette 23 ponttal.

KÉZILABDA

Másodszor már sikerült

29:17-es diadalt aratott Szerbia a sorrendben második Egyiptom elleni felkészülési meccsén. Nenad Peruničić fiai a belgrádi vereséget (27:28) követően ezúttal Nišben mérték össze erejüket az afrikai gárdával, és most esélyt sem hagytak a vendégeknek. A Sasok az első félidő után 13:9-re vezettek, a második játékrészben pedig még nagyobb sebességre kapcsoltak. A meccs legjobbja a Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojević volt hat góllal. Szerbia a január 10-én rajtoló osztrák–svéd–norvég rendezésű Európa-bajnokságra készül.

NFL

Brady korábban kezd a megszokottnál

Véget ért a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakasza, és kialakultak a rájátszás első körének párosításai. A hétvégi záróforduló hatalmas meglepetése volt, hogy a címvédő New England hazai pályán, utolsó perces touchdownnal 27:24-re kikapott az 5/11-es mérlegű Miamitól, emiatt Tom Bradyék, bár csoportgyőztesek, 2009 óta először kényszerülnek részt venni a playoff első körében (wild-card round). Az AFC-ből a Patriots mellett csoportgyőztes még a Baltimore, a Kansas és a Houston, szabadkártyás a Buffalo és a Tennessee. Az NFC-ben csoportgyőztes a San Francisco, a Green Bay, a New Orleans és a Philadelphia, szabadkártyás a Seattle és a Minnesota.

Az első playoffkörből kimarad a főcsoportok két-két legjobb mérlegű csapata, a Baltimore és a Kansas, illetve a San Francisco és a Green Bay. A negyeddöntős párosítások az AFC-ben Houston–Buffalo és New England–Tennessee, az NFC-ben New Orleans–Minnesota és Philadelphia–Seattle.

A playoff a hétvégén rajtol.