2024. április 27., szombat
SZÉPSÉGÁPOLÁS

Báj, sikk, csillogás

Az év ezen szakában mindig a ragyogásé a főszerep. Legyen szó akár a karácsonyi ünnepekről, akár a szilveszteri buliról, sminkünket különösképp szeretnénk alkalmivá és az átlagosnál sokkal csillogóbbá varázsolni. Válogatásunkban olyan sminkeket mutatunk be, amelyek nem túl komplikáltak, mégis varázslatosak. Úgy tehetjük őket egyedivé, ha a haj-, szem- és bőrszínünkhöz illő színek közül válogatunk.

A szeretet ünnepére: pin-up

Ne csak az otthonunkra, az ajándékokra és a karácsonyi menüre fektessünk hangsúlyt a szeretet ünnepekor, mi is megérdemlünk egy kis kényeztetést, hisz oly sokat fáradoztunk egész nap (vagy akár egész héten át), hogy mindenki vágyát kielégítsük! Ahhoz, hogy csúcsformába hozzuk magunkat, nem kell sokat bíbelődni, elég egy klasszikus smink, amihez csupán pár alapvető lépés szükséges: alapozás, tusvonal, rúzs, szempillaspirál. Az 1940-es éveket idéző pin-up vagy Marilyn Monroe stílusként is ismertté vált smink tökéletes választás lehet karácsonyra, hisz sosem megy ki a divatból, rendhagyó és varázslatos.

Akkor tehetjük igazán ünnepivé, ha a mozgó szemhéj körüli rész árnyékolásán kívül egy kis csillámport is felviszünk a szemhéjra. Kifinomult és bájos hatást érhetünk el egy meggypiros vagy vörös rúzzsal. A lényeg, hogy a piros olyan árnyalatát válasszuk, ami tökéletesen harmonizál a bőr, a szem és a haj színével. Nem árt egy kis szájkontúrozás, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen. Az arcpírt se felejtsük el, de ne vigyük túlzásba, a kinti hűvös időjárás úgyis megteszi a hatását.

Szilveszterre: smokey

A szilveszteri bulira készített sminknek tartósnak, csillogóbbnak és színvilágukban merészebbnek kell lennie. Olyan sminkeket próbálhatunk ki ilyenkor, amit máskor nem biztos, hogy bevállalnák, ezért érdemes kísérletezni és a vagányabb festékeket kipróbálni. Erre a napra tökéletes választás a füstös, azaz közismertebb nevén a smokey smink. Ez a stílus nagyon közkedvelt, hiszen számtalan módon elkészíthető, és bármilyen szemformához igazítható. Ez a smink optikailag nagyítja a szemeket és akkor jó, ha kifinomult mozdulatokkal, precíz módon készítjük el, ellenkező esetben maszatosnak tűnhet.

Szilveszteri sminkről lévén szó nyugodtan használhatunk egy erősebb fedésű alapozót, ami egész estén át megőrzi a rá felvitt színek tartósságát. Az egész szemhéjre felvihetünk valamilyen élénk színű alapot, amit annak sötétebb árnyalatával mélyíthetünk a szem külső, ívelt részén. A szemzugot világosabb színnel hangsúlyozhatjuk ki. A szemöldökről se feledkezzünk meg, fontos, hogy szép ívelt formát adjunk neki, az ajkakat pedig a szemszínhez hasonló erősségű színű rúzzsal festhetjük be.

A legünnepibb eredményt akkor érhetjük el, ha mindenből csillogó terméket használunk, de ügyeljünk arra, hogy ne húzódjanak be a ráncokba. Az arc kontúrozásához bronzos árnyalatú porterméket használhatunk, amit pirosítóval finomíthatunk a járomcsontokon. Ha befejeztük, sminkfixáló permettel rögzíthetjük munkánkat.