2024. április 27., szombat

Egy csomag, sok szeretet

Tihomir Nikolić, az önkormányzat népjóléti- és családvédelmi tanácsának a tagja, valamint Liljana Koković, a polgármester tanácsadója önkéntesek társaságában tegnap újévi csomagokat osztottak a Népkonyha felhasználóinak, pontosabban gyermekeinek.

Az Egy csomag, sok szeretet elnevezésű akció keretében a Vöröskereszt önkéntesei és az újvidéki önkormányzat képviselői újévi csomagokat adtak át az igénylőknek. – A Szerbiai Vöröskereszt hagyományos akcióját az újvidéki önkormányzat népjóléti és családvédelmi hivatalával közösen valósítjuk meg. Önkormányzatunk erre a humanitárius akcióra 1,4 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben. Ezer újévi csomagot adtunk át a szegénységben élő családok gyermekeinek. A városvezetés immár hagyományosan, minden évben újévi csomagokat biztosít a szegény sorsú gyermekeknek, így szeretnénk számukra is széppé tenni az ünnepeket – hangsúlyozta Nikolić.

Dragan Šarac, az újvidéki Vöröskereszt koordinátora is nyilatkozott az Egy csomag, sok szeretet akcióról: – Tegnap 197 csomagot osztottunk szét a Népkonyha felhasználói gyermekeinek. Ezenkívül újévi csomagokat biztosítottunk a Biztonságos Gyermekház, a Biztonságos Női Ház, a Gyermekmenhely, a kamenicai Gyermekfalu és a családok ideiglenes elhelyezésére kialakított központ védencei számára. Ugyanakkor számos más humanitárius akciót szervezünk annak érdekében, hogy segítsük a szegény sorsú családokat – magyarázta Šarac. Hozzátette: a Vöröskereszt a Vojvodina Vízilabdaklubbal karöltve 180 újévi csomagot biztosított, ez a humanitárius akció nem valósulhatott volna meg a polgárok önzetlen segítsége nélkül.