2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Megállíthatatlan Liverpool

Milner tizenegyesből volt eredményes a Leicester ellen (Fotó: Beta/AP)

Milner tizenegyesből volt eredményes a Leicester ellen (Fotó: Beta/AP)

Egészen elképesztő, amit Jürgen Klopp liverpooli vörös alakulata művel a Premier League idei szezonjában. Virgil van Dijkék alighogy visszaértek a sikerrel abszolvált katari klub-vb-ről – ahol a döntőben a Flamengo felülmúlásával megszerezték az egyesület első klubvilágbajnoki címét –, máris egyik legnagyobb riválisukkal találták szemben magukat. Az angol élvonalbeli bajnokság 19. fordulójában azonban a Brendan Rodgers vezette Leicesternek egyetlen percig sem volt reális esélye a tavalyi bajnoki ezüstérmes ellen. A Liverpool idegenben Firmino duplájával, valamint Milnerés Alexander-Arnoldegy-egy góljával 4:0-ra legyőzte a Rókákat. A táblázaton a két csapat között 13 pontra nőtt a különbség úgy, hogy Klopp legénysége egy meccsel kevesebbet játszott ellenfelénél.

Hétfő este a Boxing Dayen pályára lépett még a Manchester United és a Newcastle is. A két együttes összecsapásán öt gól született, s bár a Vörös Ördögök hamar hátrányba kerültek, végül könnyedén, 4:1-re nyertek. Solskjært ezúttal Martial segítette: a 24 éves francia támadó két találattal vette ki részét a győzelemből, rajta kívül még Greenwood és Rashford is betalált. Az ördögök a három pont otthon tartásával a negyedik, BL-indulást jelentő hely közelében maradtak. Említésre méltó esemény még a PL háza táján, hogy Carlo Ancelotti győzelemmel debütált az Everton kispadján, Mikel Arteta pedig döntetlennel rajtol el az Arsenal vezetőedzőjeként.

A Wolverhampton–Manchester City találkozó tegnap este lapzárta után ért véget. Amennyiben Pep Guardiola fiai nyerni tudtak, úgy ismét a Liverpool első számú üldözőivé léptek elő.