2024. április 27., szombat
ÖKÖLVÍVÁS

Kubai edző a szerb válogatottnál!

A Szerbiai Ökölvívó-szövetség a héten egy Belgrádban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szerb válogatott új taggal bővült. A válogatott szövetségi kapitánya további is Milan Piperski marad, de az edzői stáb a legendás kubai bokszolóval, Jorge Luis Frometa Matosszal lett gazdagabb. Frometa hazája egyik legnevesebb trénere, aki Szerbiát az elkövetkező időszakban a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülésben segíti majd. A kubai edző nemcsak a sportolóknak, hanem az edzőknek is segíteni fog: a tervek szerint továbbképzést is tart az ország bokszedzőinek.

Korábban is jártam már itt Szerbiában, most pedig kifejezetten örülök annak, hogy a válogatott segítségére lehetek. A kubai és a szerb nép sokban hasonlít egymásra: a sport a vérünkben van, hasonló a mentalitásunk, soha nem adjuk fel, és a végsőkig küzdünk. Rengeteg jó fiatal ökölvívóval találkoztam itt, a lehetőség mindenkiben ott bujkál, és remélem, hogy az olimpiáig vezető úton mindezt a felszínre hozzuk majd, s megmutatjuk, hogy a komoly munkának beérik a gyümölcse” – mondta a sajtótájékoztatón Frometa.

Milan Piperski szövetségi kapitány szerint igazi megtiszteltetés, hogy egy élő legendával bővült a stáb. „Mindannyian tanulhatunk tőle. Biztos vagyok abban, hogy ez az együttműködés hamar eredményre vezet. A jövő év elején elkezdjük a felkészülést a londoni kvalifikációs tornára, amelyet márciusban rendeznek. Nagyon alapos és nehéz munka vár ránk” – zárta mondandóját Piperski.