2024. március 29., péntek

Százas Moszkvában, a Partizannak jön a Top 16

Gordićék esélyt sem hagytak a franciáknak (Fotó: Beta)

Gordićék esélyt sem hagytak a franciáknak (Fotó: Beta)

Esélye sem volt a Crvena zvezdának Moszkvában az Euroliga 14. fordulójában. A CSZKA az első pillanattól irányította a találkozót, végül egy százast pakolva, 100:74 arányban diadalmaskodott. Dragan Šakota csapata képtelen volt megfékezni a CSZKA támadásait, a piros-fehérek már húsz perc alatt 52 pontot kaptak (52:44), a második félidőben ráadásul a pontgyártás is megakadt szerb oldalon. A meccs legjobbja a hat triplát elsüllyesztő Mike James volt (31), a Zvezdánál Davidovac (17) és Baron (14) tett legtöbbet a kozmetikázásért.

Utolsó meccsét is megnyerte az Eurokupa B csoportjában a Partizan, amely a Limoges 77:58-as legyőzésével 7/3-as mérleggel, a második helyről jutott a január elején kezdődő Top 16-ba. A Trinchieri-legénység az E kvartettben az olasz Bolognával és Trentóval, illetve a török Darüşşafakával szerepel. A hat csoportmérkőzés után az első két gárda jut a torna negyeddöntőjébe.

Az Európa-kupa második szakaszában a Körmend másodszor is kikapott, ezúttal Kijevben (80:78), a női Euroligában pedig újabb vereséget volt kénytelen elkönyvelni a Sopron. A magyar kirakatcsapat a 8. fordulóban otthon vérzett el (70:77) a Montpellier-vel szemben, és a B csoport sereghajtói között áll.

NBA

Tizenkilencről plusz kilenc

Látványos fordítás után verte a Denver az Orlandót (113:104) a tengerentúlon. Nikola Jokićék a nagyszünetben 15 ponttal égtek (45:60), a hátrány a harmadik negyed elején elérte a 19 pontot is (50:69). A periódus további részében azonban a belendülő Nuggets szintet váltott védekezésben, támadásban pedig nagy hatékonysággal dobott. Ennek eredményeként a játékrész 39:16-tal lett a házigazdáé (84:76), a Magicnek innen már nem volt visszaút. Az ismét irányítói színvonalon passzoló Jokić egyetlen lepattanóra volt az újabb tripla duplától (18-9-12), csapata legjobb dobója Jamal Murray volt 33 ponttal.