2024. április 23., kedd

A sanzonok és musicalek világában

Szemerédi Bernadett színművésznő lépett fel a szabadkai VM4K-ban

Csütörtök este a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ vendége Szemerédi Bernadett színművésznő volt. A hódegyházi származású színésznő jelenleg Budapesten él, és szabadúszóként tevékenykedik. A koncerten a szabadkai közönség a Sosem elég! című zenés válogatás dalait hallhatta. Zongorán közreműködött Drexler Vajk.

– Próbáltam visszaidézni az advent hangulatát, és azokból a dalokból válogatni, amelyek hatással voltak rám. Eredetileg hegedűművésznek készültem. Nyolcéves koromban kezdtem el hegedülni, és tizennyolc éves koromig komolyan foglalkoztam ezzel. Aztán a gimnáziumi drámatagozat élményei és egy, a Szegedi Nemzeti Színházban látott előadás hatására úgy gondoltam, hogy érdemes lenne kipróbálni ezt az összművészeti ágat. A határ a csillagos ég, hiszen a színpadon az lehetsz, aki csak akarsz, vagy amit a szerep lehetővé tesz. Nagyon sokféle zenés találkozásom volt már a közönséggel. Ennek az estnek a dramaturgiája én vagyok. Megpróbáltam, hogy ennek legyen egy zenei íve is, és azok a sanzon- és musicaldalok legyenek jelen ezen a palettán, amelyek gyermekkorom óta végigkísértek, és a színházi repertoáromban is szerepelnek – nyilatkozta Szemerédi Bernadett.

A művésznő koncertjére sokan voltak kíváncsiak. Az est folyamán olyan dalok hangzottak el, int az Önzetlenség, a Padam padam, a Holdvilágos éjszakán, a Papa, ugye hallasz? vagy a Palackba zárt idő. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciókat.