2024. április 27., szombat

Négy éven belül minden utcát kiaszfaltoznak Óbecsén

Dragan Tošić polgármester szerint a péterrévei és az újfalusi földes utakra is kerül majd aszfalt

Mindössze egy hét alatt befejeződött Óbecsén a Petőfi Sándor utca Hajduk Veljko és Nagy Sándor őrnagy utcák közötti részén, a Május 1. utca Uroš Predić utca és Újvidéki utca közti szakaszán, valamint a Severa Đurkić utcában az út új aszfaltréteggel való burkolása – ezek között vannak olyan helyek, ahol már az útburkolati jelek is felkerültek az aszfaltra, így ott csak az útpadkák kiépítése maradt hátra. Dragan Tošić polgármester elmondása szerint most azokat az utcákat, illetve utcarészeket vették sorra, ahol már nagyon rossz állapotban voltak az utak. A november 7-én megkezdett munkálatok értéke 28,1 millió dinár áfa nélkül, és a kivitelezőnek 50 nap alatt kell végeznie a feladattal.

– A többi utca is sorra kerül majd a községben, ezeknek az aszfaltozását egy a köz- és magánszféra közötti szerződéssel oldanánk meg. A mi kötelességünk az, hogy minden utcát felújítsuk a községben. Vannak olyan földes utak, amelyekre soha még követ sem szórtak, ilyenek Péterréve és az Újfalu egyes részei. Betartjuk az ígéretünket: az elkövetkező 3-4 évben minden utcát ki fogunk aszfaltozni – jelentette ki a polgármester.

A Sever Đurkić utcával kapcsolatosan a világhálón sokan adtak annak a véleményüknek hangot, hogy az újraaszfaltozást követően leszűkült az utca. Ezt az állítást Dragan Tošić polgármester határozottan cáfolta.

– Az utca olyan széles, mint amilyen volt is, nem lett se keskenyebb, se szélesebb, de az útpadkákat és kocsibeállókat még kell megcsinálni – jelentette ki a polgármester.

Az önkormányzat tervei szerint jövő év márciusában megkezdődik a Danilo Kiš utca felújítása is, és a remények szerint a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatni fogja ezt a 60 millió dináros projektet. Az elképzelések szerint teljes hosszában felújítják majd az utcát, de a Zöldfás és a Fő utca közötti forgalmas részen négy közlekedési és egy megállósávot is kialakítanak majd a biztonságosabb közlekedés érdekében.