2024. április 27., szombat

Újuljon meg velünk!

A Tarka Világ szépségcsapata átváltoztat, de nem megváltoztat. A személyiséghez és testi adottságokhoz mérten, tanácsokkal ellátva hozza ki a legjobbat nyereményjátékunk résztvevőiből. Havonta megjelenő új rovatunkban rámutatunk, hogy egy kis önismerettel milyen csodás eredmények érhetők el. Sorozatunkba olyan hölgyek és urak jelentkezését várjuk, akik arra kíváncsiak, mi áll nekik jól.

A jelentkezők frizuráját Talpai Szabolcs profi fodrász készíti a hajminőség, az arcforma és az egyéni színvilágnak illően. A sminket Šinković Dóra professzionális sminkes varázsolja fel az alany arckarakterisztikáihoz, a haj, a szem és a bőr színéhez megfelelően. Az átalakítás menetét és végeredményét Birkás Krisztián divatfotós örökíti meg, illetve látja el pózolási tanácsokkal a kiválasztott jelentkezőket. Lackó Varjú Sára stílustanácsadó, a Magyar Szó újságírója új ruhába és cipőbe öltözteti a jelentkezőt, annak egyedi karakteréhez, alakjához és színeihez igazítva. A lábbeliket a Hop! Hop! Shop cipőbolt, a ruhákat pedig a DDG Fashion butik biztosítja.

Első alanyunk a 20 éves szabadkai Molnár Kornélia, aki Szegeden folytatja tanulmányait.

Kornéliát már érkezéskor lefotóztuk, majd első lépésként változtattunk a hajszínén. Mivel eredeti hajkoronája sötétbarna, ezért a szőkítés meleg tónusú sárgás-narancsos színűre sikeredett, ami nem illeszkedik a tél típusú nők színvilágához. Fodrászunk az eredeti hajszínhez hasonló színezőt használva teremtette meg a végeredményen látszódó színharmóniát, egy kicsit levágott a hajvégekből is, majd hullámokkal tette izgalmasabbá Kornélia megjelenését. Ennek köszönhetően az „önmagát még kereső” és a hajfestékekkel kísérletező lányka most tudatos fiatal hölgyként tekint vissza ránk a fényképekről.

Második lépésként a sminkelés következett. Dóra mindenekelőtt a szemöldökformázást tartja az egyik legfontosabb lépésnek, mivel az keretet ad az arcnak. Az arcformához illő korrekciós sminket alkalmazva elfedte a hiányosságokat, de kiemelte az arc előnyös karakterisztikáit. Nem volt nehéz dolga, Kornélia bőre szinte tökéletesnek mondható, ápolt és jól hidratált. A megfelelő kontúrvonalakkal és lágyabb színekkel érte el a képen látható hatást.

A stílustanácsadó olyan ruhákat válogatott, amelyeknek színei a tél típusú hölgyek jellegzetességét emeli ki. Az élénk és kontrasztos színvilág nagyszerűen harmonizál a hideg színvilágú személyek haj-, szem- és bőrszínével. Kornélia erősebb testalkata ellenére bátran viselhet szűkebb ruhákat, ha azt egy olyan blézerrel egészíti ki, amely kiemeli nőies idomait.

Az átváltoztatások élményteli és egyben utolsó lépése a végeredmény megörökítése. Fotósunk olyan pózokat és trükköket mutatott alanyunknak, melyek alkalmazásával a későbbiekben is jól fog mutatni minden képen. Fotózásunk helyszíne a Hotel Palić Resort klubhelyisége volt, a szálloda medencéje és szobái igazán elegáns környezetet biztosítottak szépségcsapatunknak. A vidám hangulatú délután során Kornélia ráismerhetett színtípusára, megtanulhatta hogyan öltözködjön magabiztosabban és miként válogasson a sminktermékek, valamint a hajkészítmények között.

A résztvevőket szakmai szépségcsapatunk választja ki, amennyiben elküldik portréfotójukat, teljes alakos képüket és telefonszámukat az atvaltoztatjuk@magyarszo.rs e-mail-címre.