2024. április 27., szombat

Forgalomkorlátozások Palicson

Szabadka Város önkormányzata és a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat értesíti a palicsiakat, hogy a szennyvízhálózat kialakítása érdekében decemberben újabb utcákban, illetve utcarészekben folytatódnak a munkálatok.

December 11-e és 21-e között a Lopud utca egy részében folynak munkálatok, míg 14. és 28-a között a Marija Bursać és a Kun Béla utcában. December 14-e és január negyedike között a Petőfi Sándor utca egy részében számíthatnak forgalomkorlátozásokra az autósok, míg december 17-e és 25-e között a Dubrovnik utcában. December 18-án munkálatok kezdődnek az 51. új utcában, amik január kilencedikén érnek véget, és szintén december 18-án a Horgosi út egy részén is megkezdődnek a munkálatok, amik február negyedikéig húzódnak el. December 23-a és január 23-a között a Prežihov Voranc utcában is munkálatok folynak, december 26-ától kezdve pedig a Spliti fasorban is, ahol január negyedikéig nehezítik meg a közlekedést. December harmincadikán várhatóan az 50. új utcában is elkezdődnek a munkálatok, amik január 16-án érnek véget, csakúgy mint az 52. új utcában, ahol viszont január 8-án kezdődnek.

Emellett folytatódik a nyomóvezeték kiépítése a település központjában lévő benzinkúttól az Ábrahám Vendéglő irányába.

Mint ismeretes, Palicson augusztus 26-án kezdődtek meg a csatornahálózat kialakítási munkálatai, ami a Palicsi- és a Ludasi-tó biológiai sokszínűségének megőrzését célzó projektum részeként valósul meg, és amihez Németország kormánya a KfW Bankon keresztül 2015-ben 6,5 millió eurós vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá. A munkálatok kivitelezője az újvidéki Graditelj NS.