2024. április 27., szombat
NBA

Legyen most Bogdan…

Ezúttal Bogdan játszott főszerepet Sacramentóban (Fotó: Beta/AP)

Ezúttal Bogdan játszott főszerepet Sacramentóban (Fotó: Beta/AP)

Az utóbbi napokban divatot csinálnak a Sacramento szerbjei abból, hogy az utolsó pillanatokban döntik el a késhegyre menő összecsapásokat. Nemanja Bjelica két főszerepe után ezúttal Bogdan Bogdanović volt precíz a kulcspillanatban. A Kings az Oklahomát fogadta, és bár a Thunder 7 percnél még 11-gyel vezetett (75:86), a végjátékban ismét egyetlen kosár döntött. Gilgeous-Alexander két büntetője 93:91-es vendégelőnyt jelentett, ekkor fél perc állt a kijelzőn, ám az utolsó hazai támadást Bogdan 13 másodpercnél tökéletes triplával zárta le, majd Chris Paul kiszorított dobása már nem talált be.

A Houston Harden 10 triplájával és összesen 55 pontjával nyert Clevelandben (110:116), Walker 44 pontja kevés volt a Bostonnak Indianában (122:117), James pedig karrierje 87., szezonja 6. tripla duplájával vezette győzelemre a Lakerst Orlandóban (96:87).

EURÓPAI POROND

Trinchieri nyugodtan aludhat

Az Eurokupa csoportkörének utolsó előtti játéknapján a Partizan az orosz Kubany otthonában kapott ki (83:76), ám a körbeveréseknek köszönhetően, 6/3-as mérlegével nem végezhet másodiknál rosszabb helyen a B csoportban, és biztos top 16-os résztvevő. Az Európa-kupa második szakaszának 1. fordulójában súlyos pofonba szaladt bele a Körmend, amely hazai parketten 20 ponttal kapott ki (76:96) a lett Ventspilstől, a magyar gárda ráadásul 12 pontos vezetésről (27:15) vérzett el. A K csoportban még az ukrán Kijev és a holland Zwolle szerepel, az első kettő csapat jut a torna negyeddöntőjébe.