2024. április 27., szombat

Piaci rést használnának ki

Hansol és No Else volt a zentai BeeHome Közösségi Ház vendége

Csütörtökön este két neves, zentai DJ és producer – Hansol, azaz Hangya Zsolt és No Else, vagyis Szeles Gábor – volt a BeeHome Közösségi Ház vendége. Az esemény apropója a Beats / Minute elektronikus zenei fesztivál volt, amelyet december 28-án rendeznek meg a Zentai Sportcsarnokban, és a két szervező mellett Beller, Budai, Marko Nastić és Mladen Tomić is fellép.

Szeles Gábor és Hangya Zsolt a BeeHome Közösségi Házban (Máriás Endre felvétele)

Szeles Gábor és Hangya Zsolt a BeeHome Közösségi Házban (Máriás Endre felvétele)

A beszélgetésen a lemezlovasok elmondták, hogy csaknem tíz éve vannak a zenei pályán, ez alatt az idő alatt pedig számos buktatóval találkoztak, de mindig sikerült megoldaniuk a problémákat. Fehér Miklós, az est moderátora kérdésére válaszolva a vendégek elárulták, hogy kezdetben kizárólag Zentán léptek fel az egyik helyi szórakozóhelyen, de tevékenységük a pult mögül egyre inkább a számítógép elé terelődött, ahol producerként már azokat a zenéket készítették el, amelyeket a DJ-k játszanak. Érdekesség, hogy sem Hansol, sem pedig No Else nem birtokolt különösebb zenei képzettséget, így a XXI. századi normáknak megfelelően a különféle videómegosztó portálokról, az internetes leírásokból és legfőképp egymástól tanultak a közös út során. A szárnypróbálgatások után Hangya Zsolt Hollandiába is eljutott, visszatekintve pedig látható, hogy ez az utazás jelentős mérföldkő volt karrierjében. A fiatalok az idő elteltével nemcsak felléptek, hanem a bulik szervezésébe is belefogtak, és hamarosan a nemzetközi színtéren is elismert előadókat csábítottak szülővárosukba. Szeles Gábor elmondása szerint ma már egyáltalán nem nehéz szabad időpontot találni a DJ-kel, hiszen egy-két internetes üzenetváltás után könnyedén lefoglalható egy neves fellépő. Hozzátette: talán kissé szokatlan lehet, hogy a 2010-es években nem az online, hanem még mindig a személyes kapcsolatok számítanak igazán, hiszen főként azokkal a lemezlovasokkal ápolnak jó viszonyt, akikkel korábban, valamelyik parti során élőben is találkoztak. A GuessWhat Showcase néven elindított bulisorozatuk a mai napig él és virul, a környékbeli szórakozóhelyek után pedig immáron az adai Green Future Fesztiválra is betörtek, hiszen ott saját színpadot kaptak, ahol nemcsak a GuessWhat megszokott társasága, hanem a fiatalok is felléptek. Hangya Zsolt őszintén vallott erről a próbálkozásról, szerinte egyértelműen sikeresnek mondható a projekt, de tény, hogy amikor a nagyszínpadon világsztár szerepel, azzal nem tudják kellőképpen felvenni a versenyt.

A Beats / Minute elektronikus zenei rendezvény szervezéséről elárulták, hogy egy piaci rést fedeztek fel Zenta bulitérképén, ezt szerették volna még időben kihasználni. A fellépőket igyekeztek minél szélesebb spektrumról invitálni, hogy fiataltól az idősebbekig minden korosztályt megszólítsanak, és december 28-án a sportcsarnokba csábítsanak. A jövőbeli terveikkel kapcsolatban Hansol és No Else azt hangoztatta, hogy semmiképpen sem szeretnének hátradőlni, ezért – a remélhetőleg sikeres idei rendezvény után – 2020-ban újabb eseménnyel lepnék meg a környékbeli ifjúságot.

A beszélgetés interaktív jellegéből fakadóan a közönség soraiban ülők is kérdezhettek a producerektől, ennek köszönhetően a szervezők több ingyenes belépőjegyet is kiosztottak a Beats / Minute év végi eseményre.