2024. április 27., szombat

Áthelyezik a sugárúti reklámtáblákat

Mint ismeretes, Szabadkán a város különböző pontján 26 világító reklámtáblát helyeztek ki a közelmúltban. A városképbe nem illő 2,5 méter magas táblák a polgárok részéről ellenérzéseket váltottak ki, és sokan tiltakoztak a város örökségének ilyen módon történő megcsúfolása ellen.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A subotica.com internetes hírportál tudósítása szerint a sugárúti sétányon lévő táblákat a közeljövőben áthelyezik. A weboldalnak név nélkül nyilatkozott a reklámtáblákat üzemeltető Posh 33 Kft. képviselője, aki kifejtette, hogy a polgárokkal való beszélgetés során valós képet kaptak a táblákkal kapcsolatos véleményükről, és a negatív visszajelzések hatására úgy döntöttek, hogy a táblákat a sétányról eltávolítják, és azokat az út mellé, a füves területre helyezik át.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatot, amelynek illetékesei e-mailben válaszoltak kérdéseinkre. Mint írják, a Posh 33 Kft. képviselői azzal a kéréssel fordultak a közvállalathoz, hogy az urbanisztikai feltételek megteremtésével tegyék lehetővé a sugárúti sétányon elhelyezett táblák áthelyezését a zöld felületre. Ennek a kérésnek a közvállalat eleget tett. Ugyanakkor arra is emlékeztettek, hogy a reklámtáblák kihelyezését az üzemeltető a saját eszközeiből finanszírozta, így az áthelyezést is a Posh 33 cég fizeti.