2024. május 8., szerda
SAKK – 44. JÓ PAJTÁS-TORNA

Az újvidéki diákok sikerei

Szombaton a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában immár a 44. alkalommal rendezték meg a mellékletünkről elnevezett Jó Pajtás-sakktornát. A versenyt Urbán Zsuzsanna igazgatónő és Perpauer Attila oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag nyitotta meg. A megmérettetésen 76 fiú és 39 lány vett részt, tehát összesen 115-en vágtak neki a küzdelemnek.

A lányok versenye, előtérben a legnagyobb rangadó résztvevői, Nagy Anita és Ana Tepić (Török Erna felvétele)

A lányok versenye, előtérben a legnagyobb rangadó résztvevői, Nagy Anita és Ana Tepić (Török Erna felvétele)

Eredmények, fiúk, 1–4. osztály: 1. Dušan Marković (Csáki Lajos, Topolya), 2. Nikola Lukić (Kosta Trifković, Újvidék), 3. Varga Krisztián (Petőfi Sándor, Zenta). 5–8. osztály: 1. Nikola Leskovac (József Attila, Újvidék), 2. Vukašin Orlić (Kosta Trifković, Újvidék), 3. Lakatos Miklós (Testvériség-Egység, Bajsa).

Lányok, 1–4. osztály: 1. Lana Vulin (Aleksa Šantić), 2. Teodora Vukelić (Csáki Lajos, Topolya), 3. Gáspár Kamilla (Kovács Gyula, Bácskossuthfalva). 5–8. osztály: 1. Ana Tepić (Kosta Trifković, Újvidék), 2. Nagy Anita (Petőfi Sándor, Magyarcsernye), 3. Sara Bućkoš (Kosta Trifković, Újvidék).

Az egyéni verseny mellett díjazták a csapatversenyt is, amelyet nagy fölénnyel az újvidéki Kosta Trifković iskola tanulói nyertek még, külön a fiú- és a lányversenyt is, valamint az összetettet. A népes szervezőgárda – élén Bartha Áron történelemtanárral – kiváló munkát végzett, a bírói teendőket pedig a pacséri Brindza István nemzetközi versenybíró látta el, ezúttal is hibátlanul.

9. KAJÁRI ISTVÁN-EMLÉKVERSENY

Négyes holtverseny

Vasárnap a zentai sakk-klub kilencedik alkalommal szervezte meg a Kajári István-emlékversenyt. A kilencfordulós rapidversenyen ezúttal 46 játékos ült asztalhoz. A torna kiegyenlítettségét hűen tükrözi, hogy az élen négyes holtverseny alakult ki, és végül csak a segédpontok döntöttek az érmekről. A Buchholz-számítás ezúttal Nagy Attilának kedvezett, második helyen Ljubomir Vranić végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Solymosi András állhatott fel, Pletl Ákosnak pedig meg kellett elégednie a negyediknek járó jutalommal.

A verseny élmezőnye:1. Nagy Attila, 2. Ljubomir Vranić, 3. Solymosi András, 4. Pletl Ákos 7, 5. Kecskeméti Árpád 6,5. 6. Pacal Mihály 6 pont stb.