2024. április 27., szombat
NŐI VÍZILABDA

Rajt Spanyolországban

Ma a magyar női vízilabda-válogatott is megkezdi szereplését a világliga európai selejtezőcsoportjában, Bíró Attila együttese Sabadellben ugrik medencébe Spanyolország ellen. Mivel a sorozat idén önmagában nem kvalifikál más világversenyre, a szakvezető a hazai rendezésű, januári Európa-bajnokságra történő felkészülés részeként tekint rá, fontosnak tartja, hogy mind tapasztalt, mind fiatal játékosait éles meccseken tesztelje. A szövetségi kapitány tisztában van vele, hogy a vb-ezüstérmes a találkozó favoritja, de jó meccset vár csapatától.

A magyar válogatott kerete: Gangl Edina, Kasó Orsolya, Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Rybanska Natasa, Vályi Vanda.

Az idei kiírásban a magyarok sorrendben Spanyolországba, Oroszországba és Görögországba utaznak, majd a jövő évi folytatásban Hollandiát, Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt 2020. június 9–14. között tartják, később kijelölendő helyszínen, ebbe három csapat jut be a Európából.