2024. május 8., szerda

Nem az újságírók felelősek az államfő rosszullétéért

Az N1 újságírójának kérdése nem befolyásolta egészségi állapotának romlását, krónikus betegségének súlyosbodását saját gondatlansága és a szív- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerek rendszertelen használata okozták – nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb államfő.

A hétvége folyamán bizonyos médiumok, valamint az államvezetés néhány képviselője megállapították, hogy Aleksandar Vučić állapotáért az N1 tévé és annak egyik újságírója tehető felelőssé, az államfő azonban kijelentette sosem ódzkodott az újságírók kérdéseitől, úgy gondolja élnie kell minden olyan lehetőséggel, amellyel rámutathat bizonyos igazságtalanságokra, vagy politikai ellenfeleinek valótlan kijelentéseire.

Mint ismeretes, Aleksandar Vučićot pénteken a késő délutáni órákban jelentkező szív- és érrendszeri panaszai miatt szállították a katonai akadémiai kórházba (VMA), ahonnan három nap múlva távozhatott. Az elnöknek orvosai csökkentett aktivitást tanácsoltak, egy ideig a repülőutaktól is tartózkodnia kell.

Vučić ma a Ruma–Šabac autóút és a Šabac–Loznica gyorsforgalmi út kiépítéséről szóló szerződés aláírása kapcsán nyilatkozott ismét a sajtó képviselőinek.

Az elnök azt is elmondta, hogy a Szerbia és az EU közötti tárgyalások négy fejezete készen áll, és az EU-tól függ, hogy milyen politikai döntést hoznak, mint ahogyan az is, hogy az országnak hány fejezet megnyitására nyílik lehetősége az év végéig.