2024. április 27., szombat

Elhagyta a kórházat az államfő

Kiengedték tegnap Aleksandar Vučić államfőt a katonai akadémiai kórházból (VMA), ahová három nappal korábban, pénteken szív- és érrendszeri problémák miatt utalták be.

Suzana Vasiljević, az államfő médiatanácsadója megerősítette, hogy Vučić állapota stabil, és már tegnap visszatért a teendőihez.

– Jobban van és folytatja a munkáját, de csökkentett aktivitással. Szigorúan tartania kell magát az előírt terápiához, és rendszeres orvosi ellenőrzés alatt lesz – emelte ki Vasiljević, a BBC szerb nyelvű kirendeltségének adott nyilatkozatában.

Az elnökség által a hétvégén kiadott közlemény szerint Aleksandar Vučićot pénteken a késő délutáni órákban jelentkező panaszai miatt szállították a VMA-ra. Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter vasárnap adott nyilatkozatában kiemelte, hogy az államfő krónikus betegségben szenved. Pénteken súlyosbodott az egészségügyi állapota, és ő maga döntött úgy, hogy a katonakórház orvosaitól kér segítséget.

Aleksandar Vučić vasárnap a közösségi oldalán közzétett üzenetben köszönte meg az orvosok segítségét, és bejelentette, hétfőtől folytatja a munkáját.

Tegnap még kímélte magát, de ma már – az elnökség bejelentése szerint – az AzVirt vállalat képviselőivel találkozik, majd kereskedelmi szerződést ír alá a Ruma–Šabac autóút és a Šabac–Loznica gyorsforgalmi út kiépítéséről, s ezt követően ismét kamerák elé áll.