2024. április 27., szombat
HÉTVÉGI BULIAJÁNLÓ

Dixie, dzsessz és diszkószületésnap

Ma este a zentai Mojo Clubban a magyarországi Happy Dixieland Band zenekar lép fel. A boldog békeidőket idéző hévízi formációnak a kitűnő zenei minőség mellett a hiteles, a múlt század 20-as éveinek világát felidéző korhű arculat a legfőbb jellemzője.

A látvány, a profi zenészek nagyszerű játéka, valamint az ismert, fülbemászó dallamok felhőtlen szórakozást, kikapcsolódást biztosítanak minden korosztálynak, miközben a zenekar a színpadra varázsolja a swing korszak Amerikáját, és ezen belül megidézi Louis Armstrong szellemét is. A zenekar repertoárján a dixie mellett charleston és boogie-woogie dallamok is szerepelnek, ugyanakkor helyet kap a nosztalgia is magyar és idegen nyelvű örökzöld dallamok, régi filmslágerek révén. A zenekar egyébként Hévíz városának hivatalos kulturális nagykövete is. Szombaton este az újvidéki Nenad és Gile lép fel a szórakozóhely pódiumán.

A Zentropiában ma este a Jovićević–Miklós–Wójcinski dzsessztrió koncertezik. A Jasna Jovićević (szaxofon, basszusklarinét, space drumm), Miklós Szilveszter (dobok és ütőshangszerek) és Ksawery Wójcinski (nagybőgő) alkotta formáció eredetiségéről és szabad hangzásvilágáról híres. A trió mindhárom tagját az improvizációi által ismerik, illetve azáltal, hogy szabadon értelmezik a kamarazenekar fogalmát. Ugyanitt szombaton este Viddim keveri a jóféle reggae-zenét.

A House of Tississippi Blues Klubban szombaton este a Freedom Motorkerékpáros Klub záróbuliján bulzihatnak a bősz gépparipák és a kőkemény rockzene szerelmesei. A Bali diszkó november 16-án este ünnepli a 21. születésnapját. A buli zenei boszorkánymesterei Lennard, Dudas és Apple Jr. lesznek. A Zöld Fa klubban ma este KisLaták, vagyis DJ Flowland keveri a zenét.