2024. május 8., szerda

Vércukorszintmérésre várták a zentaiakat

Szűrővizsgálatot tartottak a Cukorbetegek Egyesületének szervezésében

A cukorbetegség elleni küzdelem világnapja alkalmából tegnap délelőtt Zentán vércukorszint- és vérnyomásmérést végeztek a zentai Cukorbetegek Egyesületének szervezésében.

Az akció iránt igen nagy volt az érdeklődés a zentaiak körében (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Az akció iránt igen nagy volt az érdeklődés a zentaiak körében (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Az orvosi vizsgálatra és konzultációra ezúttal a piaccal szemben, a városháza épületében található, egyik üresen álló üzlethelyiségben került sor, ahol kilenc órától délig várták az érdeklődőket. Sokan igénybe is vették a mérési lehetőséget, és örültek annak is, hogy Bojana Ljuboljević főorvos, a Vöröskereszt zentai szervezetének elnöke tanácsokkal látta el a pácienseket.

Bata Teréz, a zentai Cukorbetegek Egyesületének elnöke elmondta, sikeres volt az akciójuk, több mint százan eljöttek, ami nagyon fontos ennél a betegségnél. Kérdésünkre elmondta, hogy az egyesületük havi rendszerességgel igyekszik előadást szervezni a cukorbetegség témakörében, hiszen ezekre mindig van igény, mert fontosak az információk. A zentai cukorbetegek egyesületének székháza a Fő utca 15. alatt van, és itt hétfőn, szerdán és pénteken 9–12 óráig várják azokat, akik szeretnék ellenőriztetni a vérnyomásukat, a vércukorszintjüket vagy a testtömegindexüket.