2024. április 27., szombat

Kilenc éve a polgárok szolgálatában

Az újvidéki kommunális rendőrséget kilencéves fennállásának alkalmából tegnap meglátogatta Vladimir Stojković, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja.

A rendfenntartó szervezetet 2010 novemberében a városi közgyűlés felügyelősége hozta létre az erről hozott törvénynek megfelelően. Feladatuk a kommunális tevékenység, a környezetvédelem, valamint az emberek és a javak védelme, továbbá a rend fenntartása a településeken, utakon, utcákon és más nyilvános területeken.

– Kilenc évvel ezelőtt hozták létre az újvidéki kommunális rendőrséget, tagjai az évek során mindig igyekeztek a rendfenntartásban segíteni, de leginkább a polgárok szolgálatában álltak. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az újvidékiek beléjük vetett bizalma évről évre növekszik, az idén is sokat tettek ezen kapcsolat fejlesztéséért. Újvidék önkormányzata mindenképpen támogatást nyújt a későbbiekben is a felszerelés beszerzéséhez, ezzel is hozzájárulva a nagyobb biztonsághoz és a kommunális rend fenntartásához – mondta Stojković.

Miroslav Laketić, a városi felügyelőségi hivatal vezetője elmondta, hogy jelenleg a kommunális rendőrségnek a kötelékében 47 személy dolgozik.

– Az elmúlt egy évben a mi szolgálatunk összesen 14 ezer bejelentést fogadott a polgároktól és a különféle intézményektől. Ugyanez alatt az idő alatt mintegy 20 ezer különböző feladatot látott el. Ugyanakkor megállapította 1457 szabálysértés tényét, összesen 41.550.000 dináros büntetés értékében. Nagyon büszke vagyok a kommunális rendőrségünkre, mivel mindig lelkiismeretesen végzik a reájuk bízott feladatokat – jelentette ki Laketić.

Hozzátette, hogy az új, kommunális rendőrségről szóló törvény értelmében beterjesztettek egy javaslatot, melynek alapján Újvidék városa az elkövetkező időben többek között megnöveli majd a szolgálatban dolgozók számát, a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Az idén a legjobban teljesítő kommunális rendőrök kategóriájában Jovan Dobrojevićet és Radomir Vukovićot nevezték meg és elismerésben részesítették őket.