2024. április 25., csütörtök
NBA

Hullanak a szerb pontok

Egyre több lehetőséget kap a Memphisnél az NBA-újonc Marko Gudurić, a Grizzlies 24 éves szerbje. A balkezes bedobó csapata Charlotte-i vendégszereplésén ismét felülmúlta korábbi egyéni legjobbját (14), hiszen a győztes találkozón (117:119) csapata harmadik legeredményesebb játékosaként 17 pontot termelt, figyelemre méltó tripla-mutatóval (4/6).

A Sacramento szerbjei egyenesen a hátukon vitték a Kingset a legutóbbi nagy diadalig, a Portland ellen (107:99) mindketten dupla-duplát értek el. Bogdan Bogdanović csapata legjobbja volt 25 ponttal, ami mellé ráadásul 10 gólpasszt is kiosztott és 4 labdát szerzett, Nemanja Bjelica pedig 19 pontja mellé 12 lepattanót szedett össze. Nikola Jokićék meglepetésre otthon kaptak ki az Atlantától (121:125), a zombori – magához képest – átlagos napjával (20 pont, 7 assziszt, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés).

EUROKUPA

Vereség a törököknél

Másodszor kapott ki az Eurokupa B csoportjában a Partizan, Andrea Trinchieri gárdája ezúttal a török Tofas otthonában maradt alul (82:72). A házigazdák nagyon gyorsan magukhoz ragadták a vezetést, amelyet egyszer sem engedtek ki kezükből. A Partizan a harmadik negyed végén feljött 4 pontra (58:54), de a fordításra nem futotta az erejéből. A meccs legjobbja a remek napot kifogó, 26 pontos Mejia volt a hazaiaktól, a fekete-fehérek soraiból Gordić emelkedett ki (15). A Partizan az első öt fordulóban szerzett ugyanennyi győzelemmel már most szinte biztos Top 16-szereplőnek tekinthető.