A katedra helyett a színpadon

Ünnepélyesen átadták az Év pedagógusa díjakat Magyarkanizsán

j

2019. november 12., 10:49 >> 2019. november 12., 11:49

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Zongorakoncerttel örvendeztette meg a közönséget Péter Zoltán magyarkanizsai származású zeneművész, aki a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény új koncertzongoráját szólaltatta meg a jelenlevők gyönyörködtetésére.

Magyarkanizsa község díjazott pedagógusai (Puskás Károly felvétele)

Magyarkanizsa község díjazott pedagógusai (Puskás Károly felvétele)

Így kezdődött a pedagógusnap pénteken este Magyarkanizsán. Az idei évben legkiemelkedőbb óvónőt, óvodapedagógust, tanítókat és tanárokat az őket megillető módon, ünnepélyes keretek között jutalmazták meg, de nemcsak az idei, hanem egész pályájuk alatt kifejtett tevékenységükért. Vajda Attila, a Magyarkanizsai Pedagógusok Egyesületének elnöke elmondta, hogy egyesületük már tizenkilencedik éve díjazza az év pedagógusait. Ezáltal, reményeik szerint, motiválják is őket, hiszen példaképekké válnak. A legfontosabb üzenete a napnak pedig számára az, hogy látja a reményt arra, hogy sokasodni fogunk, ugyanis az oromhegyesi–oromi iskolában például tízszázalékos natalitás várható, ami arra késztet, hogy ne keseredjünk el.

– Büszkék vagyunk arra, hogy pedagógusnak vallhatjuk magunkat, akárcsak az ókori görög gyerekeket kísérő, vigyázó elődeink. Igaz, az évszázadok folyamán nagy fejlődésen ment keresztül a szakmánk, de a cél mindig egy volt: a gyermekkel való törődés – mondta ünnepi beszédében Vajda Attila, aki Németh László szavait is megosztotta a közönséggel: „Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csiszoljam kristályba.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere beszédében megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját, és emlékeztetett arra, hogy a pedagógusoknak példaként kell szolgálniuk.

Az idén egy életműdíjat is kiosztottak, amit Rózsa Szilvia óvodapedagógus érdemelt ki, aki betegsége folytán nem gyakorolhatja tovább hivatását, ám az innovációs munkában betöltött jelentős szerepéért, valamint kiemelkedő óvodapedagógusi munkájáért és a pályán eltöltött évekért érdemesnek találták az elismerésre. A Gyöngyszemeink Gyermekintézmény az év pedagógusa díját Lončar Sanja velebiti óvónőnek ítélte oda eddigi lelkiismeretes munkájáért. A magyarkanizsai zeneiskola munkaközössége Gulyás Zsolt gordonkatanárt választotta az év pedagógusává, aki kivételes türelemmel, odaadással oktatja tanulóit, és szeretteti meg velük ezt a hangszert. A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola munkaközössége Győri Viktor történelemtanárt választotta az év pedagógusává, akinek határozottsága, munkája iránti elkötelezettsége kivívta kollégái és tanítványai elismerését is. A horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Danyi Ildikót választották az év pedagógusává. Róla elmondták, hogy már harminc éve van a pályán, személyiségére az alázat, odaadás, segítőkészség jellemző, diákjai nagy szeretettel és tisztelettel néznek fel rá. Az oromhegyesi–oromi Arany János Általános Iskola tóthfalusi kihelyezett tagozatából Vas Sarolta magyartanárnőt díjazták, aki felelősséggel és igazságérzettel mindig a tanulók, a gyermekek érdekeit tartja a legfontosabbnak. A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Bicskei Anna érdemelte ki az év pedagógusa díjat, hiszen az ő neve összeforrt a matematikával és a tanítással a középiskolában, kollégái tisztelik, csodálják türelmét és kitartását.

Ők heten vehették át a megérdemeltek díjakat, hiszen ahogyan a magyar nyelvű műsorvezető, Füzesi Sára fogalmazott: „A nemzet mindenkori áldozatos hivatását gyakorlóit ünnepeljük ma, őket méltathatjuk legalább egyszer az évben, a hétköznapok rohanásában megállva. A pedagógusok azok, akiknek tevékenysége jóllehet belesimul a mindennapokba, ugyanakkor megkülönböztetett módon ki is emelkedik azok sorából. Nem véletlenül. Hiszen a pedagógusok vállalják hivatásuk szerint, hogy nemzedékről nemzedékre megtanítanak bennünket írni, olvasni, számolni, egyáltalán gondolkodni.”


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége