2024. április 26., péntek

Thiem megkeverte a lapokat

A papírforma már a mestertorna első napján felborult. A jóslatokkal ellentétben az osztrák Dominic Thiem le tudta győzni a hatszoros bajnok svájci Roger Federert, és az első nap után várható lenne, hogy a Borg-csoportból Novak Đoković és Thiem jut tovább, hiszen Federer reményeit a következő két csoportmeccsen csakis a két győzelem élteti.

Dominic Thiem és Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Dominic Thiem és Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Thiemnek vasárnap kimondottan kellemes napja volt. Londonból kora reggel barátnőjének, a Fed-kupa döntőjének hőse, Kiki Mladenovićnak gratulálhatott, este pedig az ellenkező irányból érkezett a meleg hangú üdvözlet. A 26 éves osztrák ugyanis lassan Roger mumusává válik. Az idén már harmadszor verte a svájci veteránt, az összmérleg pedig 5:2-re áll. Érdekes, hogy Federer mindkétszer a játszmák hajrájában, 5:5-nél adta le az adogatást, ami azt is jelentheti, hogy nincs már idege a szoros végjátékokhoz.

A csoport 2. fordulójában ma délután a rajt két vesztese, Federer és az olasz Matteo Berrettini találkozik. Ez lesz a második meccsük, az idei wimbledoni nyolcaddöntőben a svájci nagyon könnyen nyert. Ma ez egy lenni vagy nem lenni meccs, hiszen aki nyer, még versenyben van, aki veszít, esélytelenné válik. Este 21 órakor következik Novak és Thiem rangadója. A mérleg 6:3 Novak javára, az idén 1:1-re állnak. Madridban Novak, a Roland Garroson Dominic nyert. Az osztrák nagyon jól játszott Federer ellen, de meglehetősen sokat hibázott a fonákon, amit, ha megismétli, Đoković könnyen ki tudna használni.

A Medvegyev–Cicipasz és Nadal–A. Zverev meccsekkel tegnap indult az Agassi-csoport, holnap pedig előbb ezek vesztesei, majd pedig győztesei mérkőznek.