2024. április 26., péntek

Đoković Berrettinivel kezd

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

A 2. kiemelt Novak Đoković vezeti a Björn Borgról elnevezett csoportot a vasárnap Londonban kezdődő évzáró mestertornán, amelyben még Roger Federer, Dominic Thiem és Matteo Berrettini kaptak helyet. A torna első meccsét vasárnap 15 órától Novak és Berrettini vívják, az esti műsorban pedig Federer az osztrák Thiemmel játszik. Hétfőn rajtol az Andre Agassiról elnevezett négyes is, amelynek 1. fordulójában Medvegyev–Cicipasz és Nadal–A. Zverev a párosítás, vagyis a világelső spanyol a rajton a címvédő némettel találkozik. A csoportküzdelmek hat napos csatározásai pénteken zárulnak, szombaton az elődöntő, vasárnap pedig a döntő lesz műsoron.

A névlistából is látszik, hogy bármilyen jóslás hálátlan feladat lenne, annál is inkább, mert Nadal játéka még nem teljesen biztos. A spanyol, aki évzáró mestertornát még nem nyert, a közösségi oldalakon tudatta szurkolóival, hogy vizsgálaton esett át, és bár sérült, mindent megtesz, hogy Londonban felléphessen.

Időközben Milanóban megkezdődött az U21-es mestertorna, amelyen első ízben szerbiai teniszező is érdekelt. Miomir Kecmanović nagyszerű rajtot vett, három játszmában győzte le a norvég Casper Ruudot, és tegnap a délutáni órákban a rajton szintén győztes ausztrál Alex de Minaur volt az ellenfele. A másik csoportban két meglepetés született, hisz a svéd Mikael Ymer felülmúlta a francia Ugo Humbertet, az olasz Jannik Sinner pedig a 2. kiemelt amerikai Frances Tiafoet.

Idei utolsó tornáján, a pozsonyi challengeren, Fucsovics Márton három játszmában, a döntő rájátszásban meccslabdáról veszített a fehérorosz Ilya Ivaskától.

A kis tornákon szép rajtot vett Nina Stojanović, Babos Tímea és különösen Stollár Fanny, aki a svájci Stephanie Vögelet verte. Az este kezdett még Olga Danilović és Gálfi Dalma is.