2024. április 27., szombat

Sonka, kolbász, szalonna

Vasárnapig tart a Meet & Eat gasztrofesztivál
Magyar Szó/Archív

Sonka, kolbász, szalonna széles választéka (Fotó: Gergely Árpád)

Kedden kezdődött és vasárnapig tart a Meet & Eat gasztrofesztivál (XII. Sertésnapok, régi receptek és ételek) elnevezésű rendezvény a Szentháromság-szobor előtti téren. Az eseményt hivatalosan szerdán Nemanja Simović, a Szabadkai Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja nyitotta meg. A megnyitón elmondott beszédében köszönetet mondott a rendezvényszervező egyesületnek, hogy a fesztivál minden évben egyre nagyobb és színvonalasabb.

– Vajdaság, különösen pedig Szabadka mindig az ízletes és minőségi ételeiről volt híres. Ez a fesztivál a lehető legjobb módon mutatja ezt be – mondta Nemanja Simović.

Abból a szép húsos szalonnából kérek (Fotó: Gergely Árpád)

Abból a szép húsos szalonnából kérek (Fotó: Gergely Árpád)

A Szentháromság-szobor előtt felállított standokon a látogatók olyan finomságokat vehetnek meg, amelyek régen egy-egy disznóvágás alkalmával kerültek az asztalra, így megtalálható itt sonka, szalonna, kolbász. A hústermékek mellett árulnak mézet, pálinkát, forralt bort, különböző kézműves termékeket. Sőt az édesszájúak is megtalálhatják a maguk csemegéjét, a főtéren ugyanis vannak cukorkaárusok, izzó parázs fölött sül a kürtőskalács és téli fagyi is kapható.

A fesztivált az Alföld – Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete szervezte.