2024. április 18., csütörtök

Formálja mindennapjainkat és közösséget teremt

Iskolanapi hangverseny a zentai Stevan Mokranjac Alsófokú Zeneiskolában

Szerdán este a zentai Aleksandar Šaca Vujić Városi Hangversenyteremben iskolanapi ünnepi hangversenyt szervezett a helyi Stevan Mokranjac Alsófokú Zeneiskola.

Az iskola napja alkalmából az Újvidéki Rézfúvós Kvintett adott koncertet (Szögi Csaba felvétele)

Az iskola napja alkalmából az Újvidéki Rézfúvós Kvintett adott koncertet (Szögi Csaba felvétele)

Ebből az alkalomból az Újvidéki Rézfúvós Kvintett lépett fel. A formáció 2010-ben alakult. Tagjai Ksenija Mijatović Korom (fuvola), Veronika Antunović Marić (oboa), Boros Krisztián (klarinét), Saša Panić (fagott) és Mirko Marić (kürt). Az esten Giuseppe Verdi, Jacques Ibert, Malcolm Arnold, Denes Agay és Farkas Ferenc műveit adták elő.

Az esemény kezdetén Lévai Mónika igazgatónő köszöntötte a közönséget az iskola fennállásának 73. évfordulóján, egyúttal megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik szereplésükkel és munkájukkal a legjobb színben tüntették fel az intézményt az elmúlt évek folyamán. Őt követően Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja üdvözlő beszédében kifejtette, a zene a lélekhez szól, miközben formálja mindennapjainkat és közösséget teremt. Az iskoláról elmondta, hogy az iskolanap mindig az a pillanat, amikor az elvégzett munkáról számot lehet adni. Az intézmény tanulói számos nemzetközi megmérettetésen kiváló eredményeket értek el, közösségünk ünnepein pedig hagyományosan részt vesznek, és feladatokat vállalnak a város életében. Mindeközben gyermekeink, fiataljaink gazdagabbak lesznek a zene élményével, ami aztán elkíséri őket egész életük során.