2024. április 26., péntek

Gyakrabban járnak a buszok a Városi temető felé

A Lisje közvállalat a temető területén megszervezi az idősek és a rokkantak szállítását

November 1-jén és 2-án, mindenszentekkor és halottak napján az idén is megsokszorozódik a temetőkbe látogatók száma. A hétvégén nemcsak a katolikus keresztények keresik fel hozzátartozóik sírját, hanem november 2-a az ortodox hívők kegyeleti ünnepe is: Mitrovske zadušnice.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A várható nagyobb forgalomra való tekintettel az újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat pénteken és szombaton a szokásosnál több autóbuszt indít a Városi temető felé, a Lisje közvállalat pedig a temető területén megszervezi az idősek és a rokkantak kombival való szállítását. A járművek a főbejárattól indulnak 7 és 15 óra között.

A Lisje emlékezteti azokat a polgárokat, akik valamilyen okból szombatig nem tudják rendbe hozni hozzátartozóik sírját és annak közvetlen környékét, hogy ezzel a teendővel megbízhatják a közvállalat szolgálatait is. Munkanapokon és szombaton autóval tilos behajtani a Városi temető területére. A Lisje arra kéri a temetőbe látogatókat, hogy a szemetet, elszáradt virágokat az arra kijelölt helyre vigyék, távozáskor pedig oltsák el a gyertyákat.