2024. április 26., péntek

Tizenegyedszer találkoztak a népzene kedvelői

Kiváló hangulatban zajlott a hétvégén Felsőhegyen a XI. Népzenei Találkozó

Szombaton tartották meg Felsőhegyen a XI. Népzenei Találkozót. A rendezvény a Népdalbarátok Klubja szervezésében valósult meg, amelynek tagjai a környék számos településének népzenei előadóit csábították színpadra, színvonalas műsort biztosítva ezzel a közönségnek.

A zentai Délibáb MME citerával, köcsögdudával és vegyes kórussal állt színpadra (Gruik Zsuzsa felvétele)

A zentai Délibáb MME citerával, köcsögdudával és vegyes kórussal állt színpadra (Gruik Zsuzsa felvétele)

Kopasz Etelka, a rendezvény fő szervezője háláját fejezte ki Zenta község önkormányzatának a rendezvény megvalósulását lehetővé tévő támogatásért, és köszöntötte a jelenlévő Czegledi Rudolf polgármestert. Elmondta, hogy bár sokszor úgy tűnt, hogy véget kell vetniük az évente megrendezett találkozóknak, az immár egy évtizedes rendezvény az idén újult erővel köszöntötte a népzene kedvelőit. Hozzátette, a rendezvény célja a néphagyományok felelevenítése és továbbadása hagyományos énekkel és hagyományos hangszerekkel.

A találkozó résztvevői Zentáról, Adáról, Törökfaluból, Moholról, Keviből, Völgypartról, Oromról, Magyarkanizsáról és Völgyesről érkeztek, illetve színpadra léptek a helyi iskola diákjai és a szervező egyesület népdalkórusának tagjai is. A műsor Balla Imre szavalatával kezdődött, aki Fehér Ferenc Apám citerája című versét adta elő, ami méltó bevezetője volt az ezt követő mintegy húsz népzenei műsorszámnak. A népzenészek és népdalénekesek fellépését követően a helybeli Skála Zenekar kiváló hangulatot biztosított a jelenlévőknek.