2024. április 26., péntek

Épül a klisai óvoda

Miloš Vučević polgármester és Vladimir Jelić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja szombaton meglátogatták a Klisán épülő óvoda munkálatainak helyszínét.

A Radosno detinjstvo Gyermekintézmény klisai objektuma a Dió és a Rade Smiljanov utcák kereszteződésénél épül, az új óvodába 250-300 gyermek járhat majd.

– A munkálatok megkezdődtek, az új objektum 3250 négyzetméteres lesz, 12 ovis csoport járhat majd az új óvodába. A létesítmény megépítése nagy kihívást jelent mind a tervezők, mind a kivitelezők számára. A legmagasabb színvonalat követeljük meg a kivitelezőtől, mert a gyermekek számára a legjobb feltételeket akarjuk biztosítani. Az óvoda elkészültével kevesebben várakoznak majd a Radosno detinjstvo listáján, sokat jelent ez a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt. A városi Nagyberuházási- és Területrendezési Hivatal az óvoda megépítése mellett befejezi a közművesítési munkálatokat is, és ennek köszönhetően sokkal rendezettebbé válik a környék. A területrendezési tervek megvalósítása után, a már felújított és kiszélesített Szentendrei sugárút köré gravitáló Klisa városrész sokkal rendezettebb és élhetőbb lesz. Az önkormányzat 320 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben a munkálatokra, valamint további 8 millió dinárt a projektumok elkészítésére, és 10 millió dinárt az objektum berendezésére. A pénteki képviselő-testületi ülésen a városi költségvetés átütemezésével további pénzeszközöket biztosítottunk három új óvoda projektumának a kidolgozásához. A tervek szerint új óvodák épülnek majd Zajolon (Sajlovo), Adicén és Veterniken is, valamint folyamatban vannak a munkálatok a tiszakálmánfalvi (Budiszava) óvoda kibővítésén is. Ezenkívül most készül a Jugovićevo városrészben tervezett óvoda projektumtervezete. A befektetéseknek köszönhetően az elkövetkező hónapokban várhatóan 600 névvel rövidül majd az óvodások várakozási listája. Az is jó hírnek számít, hogy az óvónőknek 9 százalékkal nő a fizetése, és hogy az önkormányzat szolidáris juttatást biztosít számukra, ami jelentős segítségnek számít.

A klisai óvoda építését a tervek szerint 2020. októberében fejezik be, a munkálatokat az Intek Kft., az Energy Pro Kft., a Bak Kft. és a Neo Inženjering Kft. végzik. A szerződés szerint a projektum értéke 320.417.789 dinár.