2024. április 27., szombat

Országos bajnokok a Spartacus teniszezőnői!

A junior korosztály után a felnőttek mezőnyében is országos csapatbajnoki címet szereztek a Spartacus teniszezőnői. A Szabadkán megtartott döntőtornán az Anđela Jocović, Anđela Vidović, Anđela Skrobonja, Vanja Vidanović, Danijela Danilović alkotta Spartacusnak az elődöntőben a belgrádi Haron ellen kellett volna megmérkőznie, ám a fővárosiak játékoshiányra hivatkozva nem álltak ki a mérkőzésre. A másik elődöntőben a niši TAŽ (Teniska Akademija Živković) a Fair Play gárdáját verte magabiztosan, előtte pedig a negyeddöntőben a pancsovai Dinamót is két vállra fektették. A döntőt nem a legjobban kezdték a hazaiak, miután Vidović két sima játszmában vereséget szenvedett Lola Radivojevićtól. Nem sokáig vezettek a dél-szerbiaiak, mivel Vidanović a Natalija Nikolić feletti győzelmével kiegyenlítette az állást, majd a Spartacus vendégjátékosa, az újvidéki Jocović is két szettben bizonyult jobbnak Anđela Petrovićnál. Skrobonja és Emilija Zdravković mérkőzése arról volt hivatott dönteni, hogy a hazai játékosnő diadala esetén megszerzi-e a bajnoki címet a Spartacus, vagy ellenkező esetben a párosok döntik el az országos bajnok kilétét. A találkozó izgalmas, nagy csatát hozott, melynek végén Skrobonja két szoros játszmában győzni tudott, és az országos bajnoki cím Szabadkára került. Demeter László, a csapat egyik edzője elmondta, hogy reménykedtek a sikerben, bíztak a lányokban, akik nem is okoztak csalódást.

A niši csapat ellen nehéz döntőt vívtunk, és a csatából nagy örömünkre mi kerültünk ki győztesen. Két hete a junior mezőnyben bizonyultunk az ország legjobbjain most ugyanaz a csapat a felnőttek között sem talált legyőzőre – mondta Demeter, aki Branka Bojovićtyal vezette diadalra a felnőtt együttest.

Jövő héten a felnőtt férfi csapatbajnokságot tartják Szabadkán, melyen nyolc csapat vesz részt. A szabadkai fiúk a junior mezőnyben már megszerezték az országos bajnoki címet, mely sort a felnőttek mezőnyében kívánják folytatni.

Eredmények, negyeddöntő: ТАŽ–Dinamo 4:0. Elődöntő: Spartacus–Haron 4:0 (k. n.), TAŽ–Fair Play 4:0. Döntő: Spartacus–TAŽ 3:1 (Vidović–Radivojević 0:6, 2:6, Vidanović–Nikolić 6:3, 6:4, Jocović–Petrović 6:3, 6:4, Skrobonja–Zdravković 6:4, 7:6).