2024. április 27., szombat

Két keréken hét határon át

Kerékpártúrán és akadályversenyen vettek részt a kishegyesi iskolások

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola az idei gyermekhét programját egy kerékpáros történéssel bővítette ki, amely Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulójához is kötődik.

Gyülekeznek a bringás gyerekek a túra előtt (Lakatos János felvétele)

Gyülekeznek a bringás gyerekek a túra előtt (Lakatos János felvétele)

A gyerekek programja része a Kishegyes–Békésszentandrás 250 elnevezésű kerékpártúrának, amely Magyarország innovációs és technológiai minisztériumának Hét határon át elnevezésű programja keretében valósul meg a hétvégén. A túra célja, hogy emléket állítson Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulójára, és 250 kilométerrel tisztelegjenek az évforduló előtt – tudtuk meg a szervezőktől.

A programba társszervezőként bekapcsolódott a kishegyesi és a békésszentandrási általános iskola is. Így került sor arra, hogy a kishegyesi gyerekek kerékpárral körbejárták a falu nevezetességeit, fényképeket készítettek, amelyeket a túra résztvevői juttatnak el Békésszentandrásra, és adnak át az ottani gyerekeknek. A kerékpáros program célja az egészséges életmódra való nevelés és a helyi nevezetességek megismerése. A kishegyesi gyerekek kerékpártúrája kerékpáros akadályversennyel ért véget a kézilabdapályán.