2024. április 26., péntek
TEMERINI KÖZÉRDEKŰ HÍREK

Szerződéskötés a távfűtésre

Mindkét temerini távfűtőműben (a parkban és a központiban is) a felújítások még augusztus derekán elkezdődtek és szeptember derekáig tartottak. A felújítás hozzávetőlegesen 37,5 millió dinárba került, a költségeket a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság állta.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Az előttünk álló fűtésidényre a temerini közművállalat fűtéssel megbízott szolgálata, megkezdte a szerződések kötését a távhőszolgáltatás igénylőivel. A lakások, irodahelyiségek és intézmények fűtése az idei télen is kettős elszámolás alapján történik. Az egyik, amit egész évben a fűtött helyiség alapterülete után fix díjszabásként számolnak el, és ez adóval 35,16 dinár négyzetméterenként. A másik, amit a mért hőmennyiség után kell fizetni, és havonta változhat, ez kWh-ként 6,06 dinár. A szerződések megkötése a közvállalat központi épületében október 31-éig történik munkanapokon 8-tól 14 óráig, szombaton 9-től 12 óráig.

Áthelyezik a szőregi gázvezetéket

A községi költségvetés legutóbbi módosítása tízmillió dináros támogatást irányoz elő a Gas Közvállalat beruházásának támogatására. Gajo Kozomora, a közvállalat igazgatója ezzel kapcsolatosan közölte, hogy módosították a vállalat idei évi ügyviteli tervét, és a kapott támogatásból beiktatták a szőregi gázvezetéknek a szeméttelep közelében korábban lefektetett részének áthelyezését. A vezetéknek a szemétteleptől távolabbra való helyezését a felügyelőség szorgalmazta, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a vezetéken a közelben levő szennyvíztározó rozsdásodást okoz, a szeméttelepen pedig tűz keletkezik. Egy nagyobb tűz és az esetleges gázszivárgás beláthatatlan következményekkel járó robbanást okozhat, ami nagy anyagi kárral és emberáldozattal is járhat.

Válogatós munkanélküliek

A községi közigazgatási szolgálat gazdasági osztálya a munkáltatókkal és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálattal együttműködve a munkanélküliség csökkentése érdekében eddig már több alkalommal szervezett beszélgetést a munkaközvetítő listáján szereplőkkel és munkásokat igénylő vállalatok képviselőivel. Az elmúlt héten az angol érdekeltségű újvidéki Aptiv Mobility Services Kft. (előző nevén Delphi Automotive PLC) mutatta be termelési programját és az azonnali munkavállalás lehetőségét. Az üzemben, amelynek több, mint háromezer foglalkoztatottja van, elektronikus kábelcsomagokat gyártanak autógyártók számára egész Európában. Bár Temerinben még mindig igen sok a munkanélküli, ezúttal az Aptivban való munka iránt alig volt érdeklődő. Hasonló bemutatókat a jövőben is szerveznek.

Forgalomkorlátozás

A temerini önkormányzat közlekedésbiztonsági tanácsa ma, október 10-én, csütörtökön tartja meg az önkormányzat biztonsági napját. A program 10 órakor kezdődik és 15 óráig tart, különféle tartalmakkal bővelkedik minden korosztály számára. Átadják a 20 ingyenes autó-gyermekülés is. A közlekedési balesetek szimulációja 13 órakor kezdődik. A helyszín a Petőfi Sándor utcában lesz, amelynek egy részét lezárják a forgalom előtt. Az utcába behajtani csak 15 óra után lehet.