2024. május 4., szombat

Fejlesztések a kishegyesi labdarúgópályán

Megújult a labdarúgóklub lelátója és épületei – Tervben van a villanyhálózat teljes felújítása

A kishegyesi Egység Labdarúgóklub háza táján több fejlesztés is megkezdődött a körülmények javítása érdekében. A klubot a topolyai TSC Akadémia és Kishegyes község önkormányzata támogatja. Baranyi Béla, a klub elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a múlt évben vette át a klub vezetését, s az egyik első lépése az volt, hogy támogatási szerződést írt alá a TSC Akadémiával.

Az Egység felújított lelátója (Lakatos János felvétele)

Az Egység felújított lelátója (Lakatos János felvétele)

– Minden évben kapunk a TSC Akadémiától 60 ezer dinár értékben segédeszközöket: labdákat, bójákat stb., emellett havonta fizetik a pionír csapatok edzőit. Pionírjaink két csoportban dolgoznak, a 6–12 és a 12–15 éves korosztályokban, és mindkét csapattal külön edző foglalkozik. Elsők vagyunk a műfüves pálya adományozási listáján, elsőként tehát a pionír csapatok kapnak. A gyerekekkel szakszerű munka folyik, mivel a TSC megadta az edzési tervet, és nekünk csak azt kell követnünk – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy a pálya körül is sikerült felújítaniuk több dolgot.

– Sikerült átfestenünk az összes kísérőépületet és a lelátót is. Emellett átfestettük a kapukat, segédkapukat, valamint az utca felőli bejáratot és a falat. Az önkormányzat segítségével 250 új műanyag szék került a lelátóra. Elmondhatjuk, hogy szépen haladunk előre. Az a célunk, hogy szép, rendezett pályánk legyen, amelyet a szülők és a gyerekek is használhatnak. Ez a pálya mindannyiunké, és a kapui nyitva állnak mindenki előtt – hangoztatta Baranyi, majd elmondta, hogy a klubnak több támogatója is van. Az Egység FK anyagi támogatói a Substratum Kft., az Agrokons Kft. és a Živinastija húsipari vállalat. A klubot támogatja még a Montel vállalat és Hegedűs bolthálózat is.

Kishegyes községben csaknem 15 aktív sportklub működik, ezek közül a labdarúgóklubok a legtömegesebbek. Kishegyes község önkormányzata a klubokat a községi sportszövetségen keresztül támogatja – mondta el lapunknak Kovács Károly, a polgármester ifjúsági és sportügyekkel megbízott segédje.

– Az Egység FK területi ligában játszik, ezért ők kevesebb támogatást kapnak, mint a bácsfeketehegyi és a szeghegyi klubok, amelyek a szabadkai ligában szerepelnek, de az a cél, hogy a feltételek javításával az Egység bekerüljön a szabadkai ligába. Reméljük, hogy ez a következő szezonra sikerül nekik. Az önkormányzat segíti és támogatja a klubot, hogy elérje ezt a célt. Havi szinten 70 ezer dinárral támogatjuk őket, és ezzel a klub meg van elégedve. A közelmúltban a kishegyesi helyi közösség tanácsa az önkormányzat közbenjárására szintén jóváhagyott egy összeget a klub számára. Ebből a pénzből az öltözők és más kísérőépületek már évek óta esedékes külső meszelését sikerült megoldani – mondta el Kovács, majd hozzáfűzte, hogy az Egység FK nemcsak az önkormányzattal folytat jó együttműködést, hanem a helyi közösséggel és a Komunál Közvállalattal is. A polgármester segédje arról is szólt, hogy a labdarúgópálya és a klubhelyiség számos olyan rendezvény helyszínéül szolgál, amiket a civil szervezetek szerveznek.

A Szerbia Atlétikai Szövetség hozzájárult atlétikai pályák kialakításához a labdarúgópálya mellett. Ezeknek a közelmúltban kiépített pályáknak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy egy sportkomplexum alakuljon ki itt – mondta Kovács. Végezetül azt is megtudtuk tőle, hogy komoly probléma a klub épületeinek elavult villanyhálózata. Ez sok esetben nem bírja a terhelést, ezért az önkormányzat a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnál pályázott a teljes villanyhálózat felújítására.