2024. május 8., szerda

Ismét tiltakoznak a taxisok

Több száz taxijármű fog a sugárutak szélső sávjaiban araszolni 13 órától, a rendőrségtől megkapták az engedélyt, állítólag igyekezni fognak nem megbénítani a forgalmat

Az újvidéki bérkocsisok által megalakított kamara illetékese bejelentette, hogy ma tiltakozó felvonulást szerveznek a székvárosban.

Több száz taxijármű fog a sugárutak szélső sávjaiban araszolni 13 órától, a rendőrségtől megkapták az engedélyt, állítólag igyekezni fognak nem megbénítani a forgalmat. A legtömegesebb taxisegyesületek tagjai vesznek részt a megmozdulásban, mindannyian a feketéző taxisok miatt elégedetlenek. Ezek a „kollégák” ugyanis se adót nem fizetnek, se különböző járulékokat, és nem végezték el mindazokat a munkavégzési feltételként megszabott teendőket (mint amilyen a városismereti vizsga), amelyeket a bejegyzett bérkocsisok becsülettel végigszenvedtek. A törvényes keretek között fuvarozó taxisok követelik a felügyelőségektől és a rendőrségtől, hogy akadályozzák mag a fekete gazdasági zónában tevékenykedő, úgynevezett „nem lojális vetélytársak” tevékenységét, és hogy vegyék elejét az olyan, illegális fuvarozási szervezkedéseknek, mint amilyen a vonaltaxizás és a CarGo, vagy mint amilyenek a különböző, fuvarszervező ügynökségek!