2024. április 27., szombat

A közösségépítés a legfőbb cél

Zentán megválasztották a VMSZ Női Fórumának elnökét

Szombaton délelőtt a VMSZ zentai székházában lezajlott a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának tisztújító gyűlése. Burány Hajnalka, a frissen megválasztott elnök nyilatkozott lapunknak.

Kovács Elvira (a Női Fórum alapítója és első elnöke), Burány Hajnalka (elnök), Bajusz Szuzanna (elnökhelyettes) és Aureta Mazalica (jegyzőkönyvvezető) (Szögi Csaba felvétele)

Kovács Elvira (a Női Fórum alapítója és első elnöke), Burány Hajnalka (elnök), Bajusz Szuzanna (elnökhelyettes) és Aureta Mazalica (jegyzőkönyvvezető) (Szögi Csaba felvétele)

Elmondta, nagyon fontosnak tartja ezt a napot a VMSZ Női Fórumának életében, mivel az már évek óta elnök nélkül működött, pedig rendkívüli módon szükség van egy emberre, aki össze tudja tartani a szálakat, összefogja a rendezvényeket, koordinálja a nagyobb munkákat.

A fórum eddig is nagy szerepet vállalt a család védelmében, a nők és a gyermekek társadalmi szerepének hangsúlyozásában, melyben támogatják is őket folyamatosan. Fontosnak tartja, hogy a civil szervezetekkel felvegyék a kapcsolatot, a már működőket pedig tovább erősítsék. Külön hangsúlyt fektetnek a határon inneni és túli női fórumokkal való együttműködésre. A tisztújítást követően tulajdonképpen nem kezdenek új munkába, hanem azt folytatják, amit eddig megkezdtek, hiszen idén 10 éves a fórum, így az elődök által felépített kapcsolatokat kell tovább ápolni, építeni, tovább erősíteni.

A VMSZ ifjúsági és nyugdíjas fórumához hasonlóan ők is egy közösség, akik egyfolytában egymás munkáját támogatják. Röviden: a közösségépítés a legfőbb cél.

Az elnök mellett megválasztották még az elnökhelyettest Bajusz Szuzanna és a jegyzőkönyvvezetőt Aureta Mazalica személyében.