2024. április 26., péntek

Megújult a magyarkanizsai Népkert

Az idegenforgalmi minisztérium, valamint a magyarkanizsai önkormányzat támogatásának köszönhetően közel 2000 négyzetméteren végzett újításokat a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat a magyarkanizsai Népkertben. A tereprendezési munkálatokat még a tavasszal megkezdték, és a felújítás alatt több mint hétezer növényt ültettek el, valamint negyven új padot és húsz szemeteskukát helyeztek el, és egy beépített öntözőrendszert is kialakítottak.

Pálfi Ervin, a közvállalat igazgatója elmondta, hogy a múlt századbeli Osztrák–Magyar Monarchia egyik legszebb kertjét, az Erzsébet ligetet szerették volna kisebb változásokkal kialakítani, ahol régen is geometrikus alakzatban voltak a virágok és a növények elhelyezve, és hangsúlyozta, hogy a munkálatok során igyekeztek megőrizni a fákat.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere arra mutatott rá, hogy a városközpont és a park összekapcsolásával, valamint a Vigadó felújításával Magyarkanizsa egy olyan arculatot kaphat pár éven belül, ami idegenforgalmi szempontból igen jelentős.

A park megújulásának munkálatait az idegenforgalmi minisztérium 7 millió dinárral támogatta, az önkormányzat pedig további 2,5 millió dinárral.