2024. április 27., szombat

Új köntösben a pacséri iskola

Új köntösben, hőszigeteléssel ellátott, átfestett falakkal és tetőtérrel, új nyílászárókkal, ereszaljával, illetve csatornarendszerrel ünnepelte az intézmény napját a pacséri Moša Pijade Általános Iskola. A 49. iskolanapi rendezvény alkalmából Méhészkei Kiss Gizella, a tanintézmény igazgatónője beszédében köszönetet mondott mindazoknak a szerveknek, amelyek támogatták a fél évszázados épület felújítási munkálatait.

– Azért is ünnep ez a mai nap, mert összegezve az elmúlt egy évet rájöhetünk arra, hogy nagyon sok új élménnyel, tudással gazdagodtunk, diákjainknak pedig nagyon sok helyre sikerült kirándulniuk, mint ahogy mi is vendégül láttuk vendégeinket. Köszönettel tartozunk a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnak, amely 5,5 millió dinárral támogatta a felújítási munkálatokat.

Továbbá hálásak vagyunk Topolya községnek, amely további 1,1 millió dinárral járult hozzá tanintézményünk céljainak megvalósításához, és a pacséri helyi közösségnek, amely a munkálatokkal segített bennünket. Emellett a Magyar Nemzeti Tanács, illetve a Szekeres László Alapítvány hozzájárulását is köszönet illeti – mondta beszédében egyebek mellett az igazgatónő. Az iskolanapi rendezvényen Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár köszönetet mondott a tanügyi dolgozóknak a mindennapi tevékenységükért, a diákoknak pedig a hatékony tanulás életen át tartó fontosságát hangsúlyozta.

– Mindannyian közös célt szolgálunk, és azon munkálkodunk, hogy legyen jövőnk. Azon gyermekek számára is, akik a pacséri iskolába járnak. Az iskolának, a falunak, a társadalomnak és a vajdasági magyarságnak is a gyermek jelenti a jövőjét. Sokan járultunk hozzá az elmúlt egy év pacséri sikeréhez. Azt kívánom diáknak és tanárnak egyaránt, hogy élvezzék az új iskolai környezetet – zárta beszédét Nyilas Mihály. A pacséri iskolanap alkalmából az igazgatónő a község vezetőségének köszönőlevelet nyújtott át, amelyet Tomik Nimród tanácstag vett át, majd az iskola jelképes háláját fejezte ki Nagy Ottónak, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettesének és Szabolcski Szabolcsnak, a helyi közösség tanácselnökének.

A rendezvény szórakoztató részében megszólalt az iskola kórusa Beke Edit tanárnő vezetésével, és zenés, szórakoztató produkciókkal mutatkoztak be a diákok, akiket az iskola tanárai készítettek fel.