2024. április 27., szombat

Rebrov kontra MLSZ

A Fradi edzője szerint a magyar szövetség nem segíti a csapat sikeres európai szereplését

A magyarkupa-mérkőzések miatt mindössze egy találkozót rendeztek a hétvégén, amelyen a Zalaegerszeg a Ferencvárost fogadta. A hazaiak nagyon fogadkoztak, és sokáig úgy tűnt, Dobos Barna csapata képes lesz a meglepetésre, hiszen a 88. percig 1:0-ra vezetett.

A vendégek forgatták csapatukat, a csütörtöki, Espanyol elleni 1:1-es Európa-liga-mérkőzés után Szerhij Rebrov úgy döntött, néhány játékosnak pihenőt ad. Így aztán bekerült a kezdőcsapatba Abraham Frimpong, Eldar Ćivić, Franck Boli és Csonka András is. Talán éppen ez a felforgatott összeállítás okozta, hogy akadozott a játék. A hajrára aztán beállt Leandro és a norvég–kenyai Tocmac Nguen, előbbi a 88. percben egyenlített, utóbbi megszerezte a 92. percben a győztes gólt.

A nehézkes sikert követően már valahol érhető volt Rebrov sopánkodása, az ukrán mester ugyanis még Spanyolországban azt mondta az MTI munkatársának, a magyar szövetség nem segíti kellőképpen a csapat sikeres európai szereplését. Szerinte ilyen fárasztó, a magyar bajnokiknál jóval nagyobb iramú találkozó után nagyon nehéz megfelelően regenerálódni. Csak azt felejtette el hozzátenni, éppen a klub kérésére halasztották el a mérkőzést még a 2. fordulóból, hogy legyen idő a ráhangolódni az akkori BL-selejtezőre…

A Fradi most ismét „fáradtabb” lehet majd, mint leendő ellenfele, a Kisvárda, hiszen a bajnoki miatt szerdán kellett kupameccset játszania, de meglepődnénk, ha a lapzártánk után véget ért, harmadosztályú Iváncsa elleni összecsapás nagyon megviselte volna a fiúkat.

A Kisvárda hat meccsen 9 pontot szerezve a 6. helyen áll, idegenben eddig sormintát követett, hiszen a debreceni 4:1-es vereséget egy Honvéd elleni 3:1-es győzelem, majd egy fehérvári újabb háromgólos zakó követte (0:3). Ez alapján a győzelem jönne, de a Groupama Arénában eddig még gólt sem szerzett: 2018. november 24-én bajnokin, idén február 20-án magyarkupa-mérkőzésen szenvedett 2:0-s vereséget.

Az első helyen a Fehérvár áll hibátlan teljesítménnyel, a tavaly ezüstérmes ezúttal az Újpestet fogadja, amely három nyeretlen meccs után legutóbb váratlanul feltámadt, és 3:2-re nyert a Debrecen ellen. A lila-fehérek ugyanakkor a statisztika alapján nem sok jóra számíthatnak, hiszen legutóbb 2009 novemberében győztek Fehérváron egy magyarkupa-mérkőzésen 1:0-ra, bajnokin viszont 2007. október 5-e óta nem tudtak három ponttal távozni.

Fehérváron nagy az öröm, hiszen csatáruk, Zsóri Dániel nyerte meg a legszebb gólnak járó Puskás-díjat. A támadó eddig 15 bajnokiján mindössze ezt az egy gólt szerezte – szépséghiba, hogy még a Debrecen színeiben. Fehérváron eddig bajnokin a kispadig sem jutott el…

A második helyezett Mezőkövesd azt a Honvédot fogadja, amely rosszul rajtolt, de mindig veszélyes lehet, vendégként a legutóbbi öt alkalomból négyszer is megtréfálta, azaz legyőzte ellenfelét.

Az utolsó helyen álló Kaposvár a mindössze három ponttal előtte lévő Diósgyőrt fogadja, egy kétgólos sikerrel meg is előzheti. A 10. helyezett ZTE-hez a 8. Paks látogat, amely még sohasem tudta bajnokin, vendégként legyőzni ellenfelét. A Debrecen két vereség után otthon javíthat, de nem lesz könnyű dolga a három forduló óta veretlen Puskás Akadémiával.

A 7. forduló programja Szeptember 28., szombat: Mezőkövesd–Honvéd (17 óra), Kaposvár–Diósgyőr (17), ZTE–Paks (17), Debrecen–Puskás Akadémia (17), Fehérvár–Újpest (19.30). Szeptember 29., vasárnap: Ferencváros–Kisvárda (16).