2024. április 27., szombat

Hétvégén szüreti napok Hajdújáráson

A hétvégén immár ötvenegyedik alkalommal rendeznek Hajdújáráson szüreti napokat. A nagy múlttal rendelkező rendezvényen ezúttal is számos program közül választhatnak azok, akik ellátogatnak a településre.

(Gergely Árpád archív felvétele)

(Gergely Árpád archív felvétele)

A rendezvény ünnepélyes megnyitójára pénteken 18 órai kezdettel kerül sor, amit a hagyományokhoz híven gyümölcsszentelő szentmise követ. A terménykiállítás 19 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt, 19.15-től pedig a készlet erejéig mindenki megkóstolhatja a hagyományos édességet, a csőregét. 19.30-tól a szabadkai születésű Lőrincz Teréz A dél című verseskötetének bemutatójára kerül sor. A programok helyszíne a hajdújárási kultúrotthon és környéke.

A szombati programok már 8.30-kor a legkisebbek részére megszervezett játékos délelőttel elkezdődnek. A délelőtt folyamán emellett almapréselést rendeznek, kezdetét veszi az asztalitenisz-torna és az öregfiúk nemzetközi kispályás labdarúgó-tornája, 11 órától pedig ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést tartanak. A rendezvény keretein belül az Old Bikers Vojvodina Motoros Klub szervezésében motorostalálkozót rendeznek, amelynek résztvevői 13 órakor motoros felvonulást tartanak. 14 órai kezdettel bemutatják Tóth Tibor és Szalai Attila A mi sporthőseink című interjúkötetét. 19 órától szüreti bált rendeznek a Kultúrotthon nagytermében. A rendezvényen a jó hangulatról az Atlantic zenekar gondoskodik. A teljes étel- és italfogyasztás 1800 dinárba kerül. Jelentkezni a 069/15-92-843-as vagy a 024/47-58-021-es telefonszámon lehet.

Vasárnap 10.30-tól ünnepi szentmisét tartanak a Keresztelő Szent János templomban. 11 órakor szórakoztató program kezdődik az Exclusive Banddel. 14 órától tartják a művelődési egyesületek felvonulását, 14.30-kor pedig művelődési műsor veszi kezdetét. 16.30-tól Dér Zsolt hegedűművész ad koncertet, míg a rendezvény sztárvendége, Kökény Attila fellépésére 17.30-kor kerül sor a sportpályán.

A rendezvény ideje alatt kirakodóvásár várja a látogatókat, illetve a terménykiállítás is egész héten látogatható.