2024. április 27., szombat

Egy csoportban a franciákkal

Szerbia válogatottja Franciaországgal és Dél-Afrikával került egy csoportba az első ATP-kupán. Az új csapatversenyt 24 válogatott részvételével 2020. január 3-ától 12-éig tartják meg három ausztrál városban. A tegnapi sorsoláson 19 országot sorsoltak, további ötöt pedig november 13-án sorolnak be a két nappal korábbi ranglista alapján.

A beosztás, A csoport: Szerbia, Franciaország, Dél-Afrika. B csoport: Spanyolország, Japán, Grúzia. C csoport: Svájc, Belgium, Nagy-Britannia. D csoport: Oroszország, Olaszország, USA. E csoport: Ausztria, Horvátország, Argentína. F csoport: Németország, Görögország, Kanada, Ausztrália.

A teniszvilág még meg sem emésztette Kim Clijsters visszatérésének hírét a profik közé, máris egy újabb ismert teniszezőnő jelezte, hogy felfüggeszti a „nyugdíjat”, és megint játszani akar. Az orosz születésű francia Tatiana Golovin 2008-ban 20 évesen vonult vissza krónikus sérülés miatt, most pedig 32 évesen jelezte, hogy jövőre ismét pályára lép.

Aleksandra Krunić, nem kis meglepetésre, legyőzte a magasabban rangsorolt fehérorosz Aljakszandra Szasznovicsot a kvangdzsui WTA-torna 1. fordulójában, következő riválisa pedig vagy az orosz Blinkova, vagy pedig a spanyol Sorribes.

Balázs Attila két játékot nyert a Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-mérkőzés tegnapi folytatásán, amivel legyőzte Ilja Marcsenkót, így tavaszra a magyar válogatott szerepelhet az új idény selejtezőjében.